2024.04.23, Kedd
A fiataloknak is üzent a 90. születésnapját ünneplő Fazekas Magdolna
Fotó: info.szolnok.hu

A fiataloknak is üzent a 90. születésnapját ünneplő Fazekas Magdolna

info.szolnok.hu

2023.03.06. 14:48

Ünnepi sürgés-forgás töltötte be szombaton délelőtt a Szolnoki Művésztelep Kert Galériáját, ahol a művészek közössége Fazekas Magdolna festőművész 90. születésnapjára készült lelkesen.

Hirdetés

A Munkácsy Mihály-díjas alkotó a művésztelep legrégibb lakója: férjével, Meggyes Lászlóval 1958-ban döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a Tisza-parti város művészkolóniájához.

Az azóta eltelt évtizedek alatt igazi lokálpatriótává, és – ahogy Verebes György, szintén Munkácsy-díjas festőművész mondta – a művésztelep zászlóshajójává vált.

- számolt be róla Szolnok hivatalos honlapja.

 

 

Magdi nénit Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte a város nevében.

"Ha valahol megjelenik Magdi néni, biztosan a társaság középpontjába kerül, hiszen személyisége, az általa képviselt értékek a közösség szemében példaképpé teszik őt. Szolnoknak és az országnak szüksége van a hozzá hasonló művészekre, illetve emberekre" – fogalmazott a polgármester.

Természetesen a torta sem maradhatott el, és a művésztelep alkotói is egymás után köszöntötték Magdi nénit, aki arra a kérdésre, hogy mit üzen a mai fiataloknak, ezt válaszolta: Keressék és lássák is meg az életben a jót és a szépet!

Helyi hírekSzolnoki Művésztelepköszöntés