2024.04.19, Péntek

Szolnoki Művésztelep

A fiataloknak is üzent a 90. születésnapját ünneplő Fazekas Magdolna

2023.03.06

Helyi hírek

Ünnepi sürgés-forgás töltötte be szombaton délelőtt a Szolnoki Művésztelep Kert Galériáját, ahol a művészek közössége Fazekas Magdolna festőművész 90. születésnapjára készült lelkesen.

 Megnyílt Wenni Wellsandt kiállítása a Szolnoki Művésztelepen

2022.08.09

Helyi hírek

A kiállításon a német képzőművész szülővárosa, Reutlingen magyar testvérvárosában, Szolnokon fellelt sokféle inspiráción alapuló művei láthatók.

Megnyílt a Protokoll és diplomácia című vándorkiállítás Szolnokon

2022.01.11

Helyi hírek

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete közös tárlata március 20-áig látogatható.

Karátson Gábor Faust-illusztrációiból nyílik kiállítás Szolnokon

2021.09.09

Aktuális

Karátson Gábor Goethe Faust című művéhez készített illusztrációiból nyílik kiállítás csütörtökön a Szolnoki Művésztelep Kert Galériájában.

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki várnál a feltárás során

2019.08.29

Kultúra

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki vár területén, azaz a Szolnoki Művésztelepen a 2017 októberben kezdődött és a közelmúltban lezárult régészeti feltáráson - közölte a feltárásvezető régész kedden a helyszínen tartott beszámolón.

16. századi fa padlózatra bukkantak a Szolnoki Művésztelepen zajló ásatáson

2019.03.21

Aktuális

A több mint négyszáz éves padlózat korához képest jó állapotban került a felszínre.

Kisült a 300 kilós óriáskenyér

2017.08.20

Hozzávalói határontúli magyar lakta településekről érkeztek.

Másfél milliónál is többet gyűjtöttek a Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére

2017.06.30

Egymillió-hatszázezer forint gyűlt össze a közelmúltban leégett Tiszavárkonyi Alkotóház újjáépítésére a Szolnoki Szimfonikus Zenekar jótékonysági gálakoncertjén és a Szolnoki Művésztelep alkotóinak erre a célra felajánlott műveinek árverésén.

Magyar Örökség-díjat kapott a Szolnoki Művésztelep

2017.03.26

Magyar Örökség-díjat kapott a 115 éves Szolnoki Művésztelep, az elismerést szombaton vette át Budapesten Verebes György és Pogány Gábor Benő a Magyar Tudományos Akadémián dr. Hámori József professzortól, a város díszpolgárától. Az ünnepségen a művésztelep alkotói közül többen is részt vettek.

Kölcseyt és Zrínyit a 21. században is ismerni kell

2017.01.29

Erről a Szolnoki Művésztelepen esett szó, ahol a Magyar Napló januári számát mutatták be, amelyben a Szolnoki Művésztelep művészeinek képzőművészeti alkotásai jelentek meg.

Holnap a Képzőmű­vé­szet Ünnepe lesz Szol­no­kon

2016.10.14

Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a magyar festészet napjának programsorozatát. A központi helyszín ezúttal Esztergom, de számos rendezvény lesz Újbudán és Szolnokon is.

Budapesten nyílt meg a Szolnoki Művésztelep új kiállítása

2023.01.07

Helyi hírek

A 11. kerületben található galériában összesen 11 művész alkotásait tekinthetjük meg.

Múzeumok éjszakája - Tárlatvezetések, fegyverzettechnikai bemutató, jelmezes felvonulás Szolnokon

2022.06.22

Helyi hírek

Tárlatvezetések, fegyverzettechnikai bemutató, jelmezes felvonulás, filmvetítések és koncertek is szerepelnek a Múzeumok éjszakája programjában Szolnokon, amely a rendezvénysorozat kiemelt vidéki helyszíne idén.

Számos rendezvénnyel ünnepel kettős jubileumot idén a szolnoki képzőművészet

2022.01.06

Helyi hírek

Különleges év az idei a szolnoki képzőművészet története szempontjából: a művésztelep létrejöttének százhuszadik, a képtár pedig fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli - közölte a szolnoki Damjanich János Múzeum igazgatója az intézményben tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

Átadták a megújult Szolnoki Művésztelepet

2020.10.19

Aktuális

A felújítás célja a meglévő művészeti és kulturális tevékenységekhez szükséges infrastruktúra biztosítása a műtermek, művészlakások és alkotóterek felújításával, emellett rendezvényteret, látványműtermeket is kialakítottak. A beruházás során rendezvénytérként, kiállítóhelyként új funkciót kapott a művésztelep kertjében található úgynevezett Művésztorony, továbbá öntőműhely is létesült.

A szolnoki vár újonnan feltárt része is látható lesz a művésztelepen

2019.05.04

Aktuális

Előkerült egy 1551-1552-ben-ben épült, eredetileg kétszintes kaszárnyaépület alagsori része a Szolnoki Művésztelep építésekor végzett régészeti feltárásokon. Az egykori szolnoki vár részét képező épületmaradvány bemutatására a szolnoki önkormányzat többlettámogatást nyert. 

Képzőművészeti programsorozat indul Szolnokon

2017.10.08

A Képzőművészet Ünnepe Szolnokon címmel programsorozatra várják az érdeklődőket a Magyar Festészet Napja alkalmából októberben a Tisza-parti városban.

Két évre elbúcsúzott közönségétől a szolnoki ArtJáró

2017.07.03

Elbúcsúztak a szolnokiak a sokak által kedvelt művésztelepi rendezvénytől az ArtJárótól. Ennek az oka prózai, jövőre kezdődik ugyanis a művésztelep teljes rekonstrukciója, így legközelebb két év múlva szervezik meg a programokat.

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások lesznek Szolnokon a Könyvhéten

2017.06.07

Aktuális

Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, kiállítások, bábelőadás, családi programok várják a közönséget a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok alkalmából Szolnokon június 8. és 16. között.

Szombaton kap Magyar Örökség Díjat a Szolnoki Művésztelep

2017.03.22

Szombaton adják át a Magyar Örökség Díjakat a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, az elismerést újabb hét kiemelkedő személyiségnek és intézménynek adományozzák.

Újabb Szabó György kiállítás Szolnokon

2017.01.17

Szabó György szobrászművész már több éve a Művésztelep alkotója és szolnoki léte alatt több izgalmas tárlattal jelentkezett nemcsak a városban, hanem országszerte is. Decemberben Budapesten, és most Szolnokon nyílt meg kiállítása.

Bokros László kiállítás nyílt a szolnoki Agórában

2018.01.14

Bokros László a Szolnoki Művésztelep egyik különleges, nagyhatású egyénisége volt. 29 évesen költözött a városba keramikus feleségével együtt. Itt talált otthonra, itt alapított családot, s itt alakult ki az a stílusa, mely népszerű alkotóvá tette.