2024.04.23, Kedd
Átadták a város és a vármegye sajtódíját Szolnokon
Kép: info.szolnok.hu

Átadták a város és a vármegye sajtódíját Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.03.16. 11:10

Kevésbé van a köztudatban, de március 15. a szabad magyar sajtó napja is, melyet minden évben megünnepelnek Szolnokon. Ezúttal a vármegyeháza adott otthon a rendezvénynek, ahol Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke és Szalay Ferenc polgármester adták át a sajtódíjakat.

Hirdetés

A jelenlegi kiélezett helyzetben, a háború árnyékában, ráadásul a globális elit médiabirodalmának dezinformációs híráradata mellett különösen fontos, hogy az emberek tényszerű hírekhez jussanak hozzá – mondta köszöntőjében Hubai Imre. -  Ám a vármegye sajtója egységes, a vármegye és a város médiája egyetértésben dolgozik közös érdekeinkért - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Szalay Ferenc is az objektív, pontos és hiteles tájékoztatás fontosságát emelte ki, hozzátéve, hogy napjainkban egyre elterjedtebb a fake news és a bulvárosodás, ám szerencsére ez a tendencia nem szivárgott át a vármegyei, városi médiumokba.

A rendezvényen a Szigligeti Színház művészeinek műsorát követően adták át az elismeréseket a szabad magyar sajtó napja alkalmából.

A megye sajtódíját Oszlács Norbert, a Rádió 1 hírszerkesztő-, műsorvezető kapta - a díjazott távollétében Tóthné Lengyel Ilona, a Rádió 1 régiós értékesítési vezetője vette át-, míg Szolnok sajtódíjával Tálas Lászlónak, a Szolnok Televízió főszerkesztőjének munkáját ismerték el.

Helyi hírek SzolnoksajtóSzabad Magyar Sajtó Napja