2023.03.22, Szerda
Új kiszolgáló épületek és küzdősport aréna - folytatódik a Véső úti beruházássorozat
Kép: info.szolnok.hu

Új kiszolgáló épületek és küzdősport aréna - folytatódik a Véső úti beruházássorozat

info.szolnok.hu

2023.03.11. 10:00

Az elmúlt évek beruházásai komoly változást hoztak a Véső úti létesítmények állapotában. Az önkormányzat hat különböző forrásból valósítja meg a fejlesztéseket, összességében milliárdos nagyságrendű összegből születik újjá a környék.

Hirdetés

Ezúttal a Véső úti R.A.J.T. projekt részeként megvalósuló beruházásokról tartott sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője - tájékoztatott róla Szolnok hivatalos városi honlapja.

Ahogy azt Szalay Ferenc elmondta, gyakorlatilag teljesen új arculatot kapott a terület,  hiszen az elmúlt évek során megújul a kosárlabdacsarnok, a vívócsarnok, az egykori Máv strand, a Véső úti sporttelep is, mindezek pedig a környéken élők ingatlanjainak értékét is jelentősen emelte.

A jelenleg zajló beruházás sorána korábban küzdősport szakosztály által használt, illetve a sport tevékenységekhez kötődő kiszolgáló épületek felújítása, illetve a leromlott állapotúak helyett újak építése zajlik. – ismertette Rózsa József.

A beruházás során egy minőségében új küzdősport aréna létesül, melyhez egy épületegységként kapcsolódik műhely, raktár, garázs és egy felújított irodaépület. A sporttelepen lévő teniszpályákhoz új öltöző- és rendezvénytermet alakítanak ki.

A pályázat keretében már korábban megépült 157 férőhelynyi parkoló, melyből a központi – egy tömbben kialakított 127 férőhelyes – közösségi térként is funkcionál. A tömegközlekedéssel történő elérhetőség érdekében egy új buszöblöt és buszvárót építettek, valamint kerékpárutat és járdát.

Baranyiné Sárközi Erika, polgármesteri hivatal fejlesztési igazgatója hozzátette, hogy a térség csapadékvíz elvezető hálózata megújult az elmúlt években, illetve felújították a Horog utat, és teljesen újjászületett a Bolt köz is, így a Véső úti intézmények megközelíthetősége jelentősen javult.

Helyi hírek Szolnokberuházás