2024.04.26, Péntek
Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet
Kép: info.szolnok.hu

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért emlékérmet

info.szolnok.hu

2023.04.27. 10:00

Szolnok város hét bölcsődéjében mintegy ötszáz kisgyermeket gondoznak, mindannyian a lehető legjobb helyen vannak, míg szüleik dolgoznak. Az intézményekben folyó kiváló szakmai munkát ismerték el szerdán a városházán, a bölcsődék napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

Hirdetés

A város nevében Fejér Andor alpolgármester köszöntötte a vendégeket - tájékoztatott róla Szolnok városi honlapja.

A szeretet gyógyít. Igen, ez hatalmas igazság. És minél több szeretetet adunk, annál több érkezik vissza. Hálásan köszönöm, hogy ilyen szívből fakadó elhivatottsággal végzik munkájukat, és gratulálok Péntek Ágnes igazgató nőnek ehhez a nagyszerű közösséghez! – mondta Fejér Andor.

Péntek Ágnes, az EBIG (Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság) vezetője is megköszönte munkatársainak, hogy egész éven szeretettel és odafigyeléssel gondozzák a rájuk bízott gyermekeket, kiemelve, hogy a hazai bölcsődei rendszert fejlesztő és megújító számos szakmai javaslat Szolnokon született. Felidézte, hogy Dr. Koncz József főorvos úr neve összeforrt a modern bölcsődei ellátás megteremtésével.

A „Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért” emlékérmet 2023-ban Katonáné Kiss Ibolya a Borsószem bölcsőde kisgyermeknevelője és Sáriné Vincze Julianna a Borsószem bölcsőde dajkája vehette át.

Igazgatói dicsérő oklevéllel ismerték el Aranyosné Szabó Ágnes, Polyák Mihályné, Kissné Törőcsik Erika, Szerencsés- Aranyos Natália, Vígh Zoltánné, Földesi Istvánné, Mihályi Istvánné, Ökrösné Nagyhajú Nóra, Gárdai- Tímár Szabina, Imre Andrea, Máté Piroska, Pálóczi Gyuláné, Szeker Zoltán munkáját.

A Magyar Bölcsődék Egyesülete által alapított Akócsi Ágnes életműdíj egyik díjazottja 2023. évben Orosz Sándorné az Almáskert Bölcsőde bölcsődevezetője.

Az ünnepségen a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatos balett tehetséggondozó csoportjának tanulói és a Corvinka Gyermek Néptáncegyüttes lépett fel.

Helyi hírekSzolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérem Szolnokdíjátadók