2024.04.28, Vasárnap
Felzárkózó települések fiatal futballistái mérkőztek meg Szolnokon
Illusztráció, unslpash.com

Felzárkózó települések fiatal futballistái mérkőztek meg Szolnokon

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

2023.04.19. 09:00

Harmadik alkalommal rendezik meg a Felzárkózó települések országos labdarúgó bajnokságát.

Hirdetés

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett esemény selejtezőjének első fordulóját Szolnok tartották. A Tiszaligeti Sporttelepen tizenhat település száznyolcvan fiatal futballistája mérkőzött meg egymással - számolt be róla a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal.

A 10-15 év közötti sportolók az őszi nagydöntőn való részvételért küzdöttek.

A mérkőzések előtt dr. Berkó Attila főispán, a kormányhivatal vezetője, majd Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesület elnöke, és Maka István, a Felzárkózó Települések Program Sportszakterületi vezetője köszöntötte a futballistákat.

Magyarország Kormánya 2019 februárjában átfogó programot indított a 300 leghátrányosabb helyzetű település felzárkóztatására. A Felzárkózó települések nevű program a gyermekekre fókuszál, elsősorban arra teremt esélyt, hogy ők már ne szükségszerűen örököljék szüleik sorsát, hanem legyen lehetőségük más életet élni.

Az országos focitorna nem csak a labdarúgást népszerűsíti, hanem közösséget formál, felhívja a figyelmet az alapvető viselkedési normákra, a Fair Play-re. A futballpálya egy felzárkózó településen több egy egyszerű grundnál. Sokszor az az álmok színháza, ahol nemcsak gólok, hanem álmok is születnek – vallják a program szervezői.

Helyi hírek SzolnoklabdarúgássportolásTiszaligeti Sporttelep