2024.04.28, Vasárnap
Testkamerákat kaptak a szolnoki közterület-felügyelők
Kép: info.szolnok.hu

Testkamerákat kaptak a szolnoki közterület-felügyelők

info.szolnok.hu

2023.04.16. 10:00

Új eszközöket kaptak a szolnoki közterület-felügyelők, a testkamerák szolgálatba állításától a szabálysértések visszaszorítását várja az önkormányzat.

Hirdetés

A részletekről Fejér Andor alpolgármester, Szabó Zoltán, a közterület-felügyelet vezetője és Lits László, az NHSZ Szolnok igazgatója tartott sajtótájékoztatót a Kossuth téren - adta hírül Szolnok városi honlapja.

Az elmúlt években sajnos megszaporodott az illegális hulladék lerakása a város közterületein, de eldobált csikkből és fel nem szedett kutyapiszokból is jócskán akad az utcákon, tereken.

A közterületek tisztán tartása komoly kiadást jelent minden esztendőben a városnak, ezért a cél az lenne, hogy minél kevesebben szemeteljenek, aki pedig mégis megteszi, azt tettenérést követően számonkérhessék. Ezt a törekvést támogatják az illegális hulladék lerakása szempontjából legfertőzöttebb területekre újonnan kihelyezett térfigyelő kamerák is.

Sorsszerű „véletlen”, hogy a sajtótájékoztató végén egy autós a behajtást tiltó táblát figyelmen kívül hagyva hajtott át a téren, akit a közterület-felügyelők meg is állítottak, így már élesben is tesztelhették a testkamera működését. Az intézkedésről hang- és képfelvétel is készült.

Helyi hírek Szolnokközterület