2023.06.03, Szombat
Három új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében
Fotó: volanbusz.hu

Három új autóbuszt állított forgalomba a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében

MTI

2023.05.13. 10:00

Nettó 255 millió forintért vásárolt, három új Volvo autóbuszokkal fiatalodott a Volánbusz Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei járműállománya, a három busz Szolnok térségben korszerűsíti a flottát - közölte a Volánbusz Zrt. Kommunikációs igazgatóság szerdán közleményben az MTI-vel.

Hirdetés

A nagy befogadóképességű, hosszított, szóló kivitelű Volvo B6SC-8900 típusú buszok a vármegyeszékhelyről Tiszaföldvárra és Fegyvernekre közlekednek - írták, megjegyezve: ezeken a vonalakon évente csaknem százezren utaznak autóbusszal. Az új járműveken már országbérlettel és a megfelelő vármegyebérletekkel is lehet utazni - közölték.

A Volánbusz 2018 óta Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 235 darabos állományának már több mint negyven százalékát lecserélte.

Eddig 100 új autóbusz érkezett a flottába, amely május elején tovább frissült újabb három dízelüzemű, a legkorszerűbb Euro 6e környezetvédelmi besorolású motorral hajtott járművel - olvasható a közleményben. A vármegye helyközi állományának átlagéletkora mindössze 7,7 év - tájékoztattak.

A társaság Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében 116 helyközi autóbuszvonalon 300 autóbusz-vezetővel mintegy 10,7 millió utazásról gondoskodik évente, 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte - írták.

Közölték: ma már nincs olyan járása az országnak, ahol ne tűnnének fel a társaság új buszai. A MÁV- Volán-csoport jármű-fiatalítási programjában - az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően - 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz az elmúlt öt évben, és a vállalat további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással.

A tájékoztatás szerint a 2022-ben eredményesen zárult közbeszerzési eljárásnak köszönhetően 50 Volvo B6SC-8900 típusú autóbusz érkezik a Volánbusz flottájába. Jász-Nagykun-Szolnok mellett Baranya, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyék helyközi autóbuszvonalain is üzembe állnak - írták.

Az alacsony belépésű, akadálymentes kialakítású buszok légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, USB-töltőpontokkal, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is rendelkeznek - közölték.

Helyi hírekVolánbusz Zrt. Szolnokautóbusz