2024.04.26, Péntek
Palántaosztással folytatódik a szolnoki Családi Porta program
Fotó: info.szolnok.hu

Palántaosztással folytatódik a szolnoki Családi Porta program

info.szolnok.hu

2023.05.15. 12:00

Korábban vetőmagokat, most palántákat osztottak Szolnokon a „Családi Portaprogram – Szociális földprogram megvalósításának támogatására” c. projekt részeként - számolt be róla Szolnok városi honlapja.

Hirdetés

Mint írták, a „Munkalehetőség a Jövőért” Szolnok Nonprofit és Közhasznú Kft nyert több mint másfél millió forintot a helyi családok kiskerti, konyhakerti és kisállattartási programjainak megvalósítására. Pénteken többszáz paradicsom, paprika, zeller és karalábé palántát kaptak a programba bevont családok,

Szolnok önkormányzata rendszeresen részt vesz a családi porták kialakítását, megerősítését célul kitűző programok, pályázatok megvalósításában.

Teszi mindezt annak érdekében, hogy a programhoz csatlakozó családok önellátását és/vagy piacra termelési folyamatait támogassa, hogy azok a családok, melyek nyitottak a kisállatok tartására, a konyhakert gondozására, képesek legyenek kiegészíteni a jövedelmüket ilyesfajta önellátással.

Ebben az évben 40 szolnoki család érintett a programban. Olyan családok, akik már a korábbi időszakokban is bizonyították, hogy kiskerti, konyhakerti és kisállatgazdálkodási feltételeket tudnak kialakítani a családjuk életesélyeinek, jobb életszínvonalának biztosítása érdekében.

Helyi hírek SzolnokCsaládi Portaprogram