2024.04.29, Hétfő
Újabb bölcsődefejlesztés valósult meg Törökszentmiklóson: átadták az új városi bölcsődét
Illusztráció, unslpash.com

Újabb bölcsődefejlesztés valósult meg Törökszentmiklóson: átadták az új városi bölcsődét

MTI

2023.07.01. 10:00

Átadták az új, négycsoportos, ötvenkét gyermekről gondoskodó városi bölcsődét Törökszentmiklóson - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei település polgármesteri hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

Pár nappal korábban hírt adtunk arról, hogy egy huszonnégy férőhelyes, kétcsoportos református bölcsőde épült Törökszentmiklóson, ezúttal pedig egy újabb bölcsődefejlesztés valósult meg a településen.

Az új, négycsoportos, ötvenkét gyermekről gondoskodó városi bölcsőde fejlesztésére az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán 937 millió forintot nyert el, melyet 344 millió forint önerővel egészített ki. A bölcsőde szeptembertől fogadja majd a gyermekeket.

A tanuszoda melletti önkormányzati telken mintegy ezer négyzetméteres, földszintes, akadálymentesített bölcsőde épült játszóudvarral. A beruházás tizenhét új munkahelyet teremt - tette hozzá.

Törökszentmiklóson eddig egy négycsoportos, ötvennégy férőhelyes bölcsőde működött, így a városi bölcsődei helyek száma megduplázódott.

Helyi hírekTörökszentmiklósbölcsödefejlesztés