2024.04.29, Hétfő
Parkolók épülnek Szolnokon a leendő belvárosi Aldinál
Kép: info.szolnok.hu

Parkolók épülnek Szolnokon a leendő belvárosi Aldinál

info.szolnok.hu

2023.09.01. 09:00

Soron kívüli ülést tartott Szolnok város közgyűlése csütörtökön délelőtt, három kiemelt téma is volt a napirendek sorában.

Hirdetés

Elfogadta a testület a Szolnok város településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatos előterjesztést - tájékoztatott róla Szolnok városi honlapja.

Ennek eredményeként:

  • Új parkolók létrehozása válik lehetővé az Ady Endre út mentén, az egykori Domus épületében kialakítandó Aldi közelében.
  • Négysávos lesz a 32-es út a Széchenyi körforgalomtól az M4 autóútig, mindezt az egykori Thököly úti laktanya 30-40 hektáros területének ismételt honvédelmi célú hasznosításához kapcsolódó fejlesztések teszik lehetővé a közeljövőben. A tervek szerint a helikopterdandár Szandaszőlősön marad, míg a MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár a Thököly útra költözik.
  • Az egyik legnagyobb közérdeklődésre számot tartó döntés, hogy a Tisza Szállót a jövőben nem lehet munkásszállóként hasznosítani. A döntéssel az elmúlt hónapokban gyakorlatilag munkások elszállásolására használt patinás épület megvédése a célja a testületnek.
Helyi hírek Szolnokparkolóépítésparkoló