2024.05.03, Péntek
Nagy érdeklődés kísérte a szolnoki Állásbörzét
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivat

Nagy érdeklődés kísérte a szolnoki Állásbörzét

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

2023.09.23. 10:00

Zsúfolásig telt az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ aulája, ahol több mint harminc cég háromszáz álláskínálattal várta az érdeklődőket.

A betöltetlen munkakörök mellett átképzési és oktatási lehetőségekről is tájékozódhattak az álláskeresők - tájékoztatott róla a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal honlapján.

Ma már ott tart az ország és a vármegye is, hogy aki tud, és szeretne dolgozni, igénybe tudja venni azokat a lehetőségeket, amelyek a saját és családja megélhetését biztosítják - hangzott el dr. Berkó Attila főispán köszöntőjében.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal vezetője elmondta: 2023 második negyedévében vármegyénkben több mint hetvenöt százalék felett volt a foglalkoztatási arány. Ez azt jelenti, hogy 160-170 ezren dolgoztak folyamatosan a térségben. Ma már ott tartunk, hogy munkaerőhiány van, a cégek mindent megtesznek azért, hogy dolgozót találjanak, és meg is tartsák azokat.

A börzére a nagyvállalatok és az állami cégek mellett kisebb munkáltatók is elhozták aktuális állásajánlataikat. Hatvan munkakör közül válogathattak a rendezvényre kilátogatók. Az eseményre meghívást kaptak az ingyenes szakképzéseket biztosító helyi szervezetek, így az érdeklődők többek között a vármegyei képzési ajánlatokkal is megismerkedhettek.

 

 

Helyi hírek Szolnokállásbörze