2024.06.13, Csütörtök
Átadták a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjét
Fotók: hegeduskft.hu, info.szolnok.hu

Átadták a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjét

MTI

2023.10.21. 09:00

Raktárcsarnokot avatott kedden délután a szolnoki Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnika Kft. Az eseményen elhangzott: a 435 milliós projekt részeként környezettudatos napelem rendszert is kiépítettek a helyszínen.

Az elmúlt másfél évtized egyik fő pozitívumának nevezte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a családi vállalkozások megerősödését a szolnoki Hegedűs Kft. épületgépészeti vállalat beruházási projektjének átadásán kedden.

Gulyás Gergely természetesnek nevezte, hogy a kormány támogatja a családi cégeket, mivel fejlődésük az ország érdeke is.Hozzátette: az erős, saját lábán álló és a változásokra is felkészülni képes gazdasághoz olyan cégekre van szükség, mint a Hegedűs Kft., mivel a családi vállalkozások jelentik a gazdaság hajtóerejét.

Elismerésre méltó a vállalat robbanásszerű fejlődése - mondta, megjegyezve, hogy nincs jövő épületgépészeti fejlesztések nélkül, szükség van az energiafelhasználás mérséklésére a háztartásokban és a cégekben egyaránt.

 

 

Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője köszöntőjében példaértékűnek nevezte, hogy a családi vállalat immáron harmadik generáción át működik. Hozzátette, csak ilyen munkával lehet tartós, üzleti eredményeket elérni, amely a munkavállalóknak is jó.

 

 

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Szolnokon néhány évvel ezelőtt 12 százalékról 4 százalékra csökkent a munkanélküliek száma, amelyben nagy része volt a mikrovállalkozásoknak és a családi cégeknek, amelyek "működtetik, fenntartják a szolnoki gazdaságot".

A vállalat a 435 millió forint összeköltségű projekthez 304,5 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást kapott a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Pluszban, amellyel egy több mint 1100 négyzetméteres új raktárcsarnokot építettek, 13 új, elektromos targoncát szereztek be, 120 napelempanelt üzemeltek be és 3 új szekcionált rámpakiegyenlítővel ellátott ipari kaput hoztak létre.

 

 

A Hegedűs Kft. jogelődje 1986-ban alakult épületgépészeti kereskedelmi családi vállalkozásként. Országosan 14 telephellyel, több mint 750 viszonteladói partnerrel, és csaknem 1500 kivitelezői partnerrel rendelkezik.

 

A vállalat célja az épületgépész szakma teljeskörű kiszolgálása, ezért nagy- és kiskereskedelmi tevékenységet egyaránt végeznek, illetve a projektek teljeskörű épületgépészeti beszállítását is végzik az országos lefedettséggel rendelkező logisztikai rendszerükkel.

A projekttel olyan technológiai fejlesztést hoztak létre, amellyel hatékonyabb vevőkiszolgálást, átláthatóbb készletkezelést és raktározást, tárolási kapacitásának növelését és új kiskereskedelmi egységek kialakítását érheti el a társaság.

 

A cég termékkínálatában megtalálhatók a víz-, gáz- és fűtéstechnikai termékek, megújuló energián alapuló hőszivattyús és légtechnikai megoldások, valamint fürdőszoba és szaniter-berendezések is.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft. tavalyi nettó árbevétele 11,4 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 9,1 milliárd forint. A társaság 2022. évi adózott eredménye 1,1 milliárd forint volt, míg 2021-ben 789,9 millió forint nyereséggel zárt.

 

 

Helyi hírekHegedűs Kft. Szolnoképületgépészet