2024.05.07, Kedd
Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon
Fotó: illusztráció, volanbusz.hu

Novembertől új Volán menetrendet vezetnek be Szolnokon

info.szolnok.hu

2023.10.10. 15:08

Az önkormányzat 2001. óta csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.  A támogatásra - melyre az önkormányzat a tavalyihoz hasonlóan idén is hétmillió forintot különített el - a szociálisan hátrányos helyzetű szolnoki fiatalok pályázhatnak 2023. november 3-ig.

November 1-től vezetik be Szolnokon az új Volán menetrendet és viteldíjrendszert. A városban jelentkező utazási igények hatékonyabb kiszolgálásának érdekében a VOLÁNBUSZ Zrt. kidolgozott új menetrendet a város lakossága - a 2023. április 21. és 2023. május 26. közötti időszakban lefolytatott társadalmasítás során –, valamint véleményezhette. A társadalmasítás során a VOLÁNBUSZ Zrt-hez 101 db utasészrevétel érkezett, melyeket a Szolgáltató a módosítási javaslatnál figyelembe vett.

A diák havibérlet ára jelentősen csökken, ha a Szolnok app-on keresztül vásárolják meg. Az utazási gyakorlat alapján az új viteldíj rendszer az 1 szülő 2 gyermekkel történő helyi közösségi közlekedés bérletdíjtételeinek 2023. november 1. napjával történő módosításával havonta 1.100 Ft megtakarítás érhető el családonként.

Döntött a közgyűlés arról is, hogy az önkormányzat Volánbusz Zrt-vel szemben fennálló tartozásának kiegyenlítését hitelből, saját forrásokból, valamint állami támogatásból szeretné megoldani. Ez utóbbiért az illetékes minisztériumhoz fordul a város.

Egyre többen használják, ezért sokaknak örömhír, hogy 95 százalékos támogatási intenzitás mellett mintegy 206 millió forintból megújul a szolnoki Kaán Károly út egy része, az utolsó lakóingatlantól a Zagyva-gátig. Az aszfaltburkolatú útszakasz teljesen újjászületik, kétirányú forgalomra alkalmassá teszik, és rendbe teszik a zúzottköves részt is a töltésig. 

Helyi hírek SzolnokVolánbusz Zrt. volán menetrend