2024.05.02, Csütörtök
Jászberényben rendeznek jégkorong Erste Liga-mérkőzést jövő szombaton
Illusztráció, unsplash.com

Jászberényben rendeznek jégkorong Erste Liga-mérkőzést jövő szombaton

MTI

2023.11.24. 13:16

Jászberényben, azaz semleges helyszínen rendeznek jégkorong Erste Liga-mérkőzést jövő szombaton.

Hirdetés

A liga keddi közleménye szerint a Dunaújvárosi Acélbikák és a Budapest JAHC csap össze a Lehel HC csarnokában 15 órától. A napot a Lehel HC és a MAC Ikonok másodosztályú, Andersen Liga-bajnokija zárja.

Immár hagyomány, hogy az Erste Liga olyan vidéki helyszíneken is igyekszik megjelenni, ahol jelenleg nincs első osztályú csapat, de a sportágnak vagy nagy tradíciói vannak, vagy épp most kezdett el épülni. Legutóbb Szombathelyen járt a bajnokság, most a Lehel HC létesítménye lesz az otthona egy újabb bajnokinak.

"Tudtunk róla, hogy lehetőség nyílhat Erste Liga-meccset rendezni, ezért felvettük a kapcsolatot a szövetséggel. Egyrészt a toborzásunkat szeretnénk erősíteni a bajnokival, másrészt a szurkolóknak, a jégkorongbarátoknak is szerettünk volna lehozni egy meccset, hiszen nagyon nagy hagyományai vannak Jászberényben a sportágnak" - fogalmazott Görbe Tamás, a Lehet HC ügyvezetője.

A jászberényi Lehel HC először 1985-ben indult a magyar bajnokságban, öt évvel később, az 1989/90-es szezonban bajnok lett, később kupát is nyert, a nyitott pálya legendás mérkőzéseknek adott otthont. Jó ideje alacsonyabb szinten zajlik a hokiélet a városban, de az Andersen Liga elindulásával számukra is új lehetőségek nyíltak meg.

"U8-tól U21-ig körülbelül 140 igazolt játékosunk van, az Andersen Ligában induló csapatunk nagyrészt az U21-es együttesünk tagjaiból áll, a részvételünkkel nekik szerettünk volna lehetőséget biztosítani a fejlődésre és előrelépésre. Látszik, hogy erre az évre erősödött a liga színvonala, ez a mi játékosainknak is előny" - mondta a klub ügyvezetője, kiemelve, hogy a másodosztályú meccsek telt ház előtt zajlanak, de az U21-esek bajnokijain is majdnem megtelik a 300 fő befogadására alkalmas csarnok.

"Nem titkolt cél, hogy valamikor újra első osztályú csapata legyen Jászberénynek, de hogy ez milyen időtávlatban valósulhat meg, azt nem tudjuk" - tette hozzá Görbe Tamás.

A találkozó keretében különböző szurkolói aktivitások is lesznek a városban.

Helyi hírekJászberényjégkorcsolyasport