2024.04.29, Hétfő
Középpontban a család
Fotók: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

Középpontban a család

Forrás: Főispáni Kabinet, Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal

2024.03.31. 10:00

Családügyi konferenciát szervezett a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Egyesület. Dr. Berkó Attila főispán köszöntőjében a család- és gyermekvédelemben dolgozó szakemberek munkájának jelentőségét méltatta - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal honlapján.

Hirdetés

A rendezvényre a vármegyében szociális, egészségügyi szférában, illetve gyermekvédelemben dolgozó, köznevelési rendszerben családokkal foglalkozó szakemberek, civil szervezetek, illetve az önkormányzatok kaptak meghívást. A program célja az volt, hogy elősegítse a szakmaközi együttműködéseket, előmozdítsa a családbarát szemléletmód erősödését, valamint megossza a családügy aktuális információit a területen dolgozó szakemberekkel.

 

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal - dr. Berkó Attila főispán

 

A Vármegyeháza dísztermében tartott konferencia vendégeit dr. Berkó Attila főispán köszöntötte. A kormányhivatal vezetője beszédében a család- és gyermekvédelemben dolgozó szakemberek munkájának jelentőségét méltatta.

A szakmai előadások során ismertették a Kopp Mária Intézet párkapcsolati és lelki jóllétünket érintő kutatási eredményeit, majd bemutatták a gyermekek és felnőttek veszélyeztetettségét észlelő jelzőrendszer működését. A rendezvényen szó esett a hátrányos helyzetű családok kihívásairól, végül szekcióbeszélgetésekre, kötetlen szakmai konzultációra került sor.

Helyi hírek SzolnokcsaládCsaládügyi KonferenciaJász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal