2024.04.30, Kedd
Többezer résztvevője lesz idén is a COOP Májusfa Futásnak Szolnokon
Fotó: COOP Szolnok Zrt. és Szolnoki Sportcentrum - Rendezvények eseménye

Többezer résztvevője lesz idén is a COOP Májusfa Futásnak Szolnokon

MTI

2024.04.17. 09:00

Több mint hatezer résztvevővel számolnak a szervezők a 31. COOP Májusfa Futáson, melyet jövő héten kedden rendez meg a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a Tisza-parti vármegyeszékhelyen.

Hirdetés

"A rendezvényen mintegy 6500 szolnoki illetve a térségből érkező ember fog futni" - mondta az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, aki beszélt arról is, hogy a város életében mindig rendkívül fontos szerepet töltött be a sport - mint megjegyezte, a településről indult a mindennapos testnevelés is -, mert pozitív egyén- és társadalomformáló eszköz, egyben kiemelte az utánpótlás-nevelés fontosságát.

A polgármester külön hangsúlyozta, hogy a Kossuth térről induló Májusfa Futás - melynek a COOP Szolnok Zrt. tizedik alkalommal névadó támogatója - a város legnagyobb szabadidős rendezvénye, amelyen a szolnoki és a térségben élő általános és középiskolás diákok mellett a felnőtt lakosság is részt vesz, egyúttal közösséget összekovácsoló ereje van.

A kisebbek 1500 métert, az idősebbek mintegy 2500 méteres távot tesznek majd meg

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a város főteréről induló résztvevők Szolnok nagyon kellemes, szép helyszínein, többek között a Tisza partján, a város kiemelt övezetében futnak majd. A kisebbek, az általános iskola alsós tanulói 1500 métert, az idősebbek mintegy 2500 méteres távot tesznek majd meg - számolt be. Elsőként az idősebb korosztály áll rajthoz, utána a fiatalabbak. Megjegyezte, hogy a jelentkezők száma meghaladná a tízezret, de a létszámot korlátozniuk kellett 6500-ra, mert a város főtere, a futás útvonala nem tesz lehetővé ennél nagyobb létszámú szervezést. Mintegy négyezer általános iskolás, ezer középiskolás diák jelezte részvételét a programra, és az előző évek tapasztalatai alapján több mint ezer felnőtt, szenior korosztályú ember nevez majd a helyszínen és a "nordic walkingosok is bejelentkeztek".

Kiemelte, hogy ez nem verseny, nem a helyezések, hanem a részvétel a fontos. A rendezvény ideje alatt szakaszos útlezárásokra kell számítani, kérik a közlekedők türelmét.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, a rendezvény szakmai fővédnöke elmondta, hogy a MOB idén ünnepli megalakulásának 129. évfordulóját. Az alapítás óta eltelt idő alatt 525 érmet, köztük 184 aranyat nyertek olimpiákon (nyári, téli és szellemi). Minden olimpián, amelyen részt vettek, avattak magyar győztest - emlékeztetett.

Minden tizedik lakos ott lesz a rendezvényen

Hozzátette a COOP-pal 28 éve kezdődött a mai napig tartó együttműködése a MOB-nak. A MOB első embere kitért arra is, hogy kedden lobban fel a párizsi olimpia lángja a görögországi Olümpiában. Megemlítette, hogy a vasárnap a női kézilabda-válogatott kijutott az olimpiára, így "jelen pillanatban a magyar csapat igen jól áll, 150 kvótával rendelkezünk". Azt mondta, ha ilyen ütemben haladnak, akkor nagyon népes magyar csapat vesz majd részt a párizsi játékokon, a MOB-nál pedig bíznak abban, hogy sikerrel járnak és az érmek számában is ott lesznek, ahol szeretnék - jegyezte meg. Hozzátette: nagyon régen volt olyan olimpia, melyen mindkét vízilabda- és mindkét kézilabdacsapat részt vett.

Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, a gyerekeket sportra, egészséges életmódra kell nevelni. Minden tizedik lakos ott lesz a rendezvényen, ebből mintegy hatezer-ötszázan fognak futni - számolt be. A COOP Szolnok Zrt. a működési területén levő iskolák, óvodák rendezvényeit segíti, kulturális- és sporttevékenységeket támogat, az egészséges életmódhoz kapcsolódó rendezvények mellé áll. A rendezvényre idén is meghívtak ismert és elismert sportolókat - emelte ki.

Helyi hírekCoop Szolnok Zrt.CoopSzolnok Coop Májusfa futásCoop Májusfa Futás SzolnokSzolnoki Sportcentrumfutóverseny