2024.09.08, Vasárnap
Június 5-ig várják a javaslatokat Gróf Szapáry Gyula-díjra Szolnokon
Kép: Szolnok város hivatalos oldala

Június 5-ig várják a javaslatokat Gróf Szapáry Gyula-díjra Szolnokon

Szolnok város hivatalos oldala

2024.05.16. 09:00

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése tiszteletének és megbecsülésének jeléül Gróf Szapáry Gyula-díjat alapított a város életében gazdasági téren kifejtett eredményes tevékenység elismerésére.

A díj adományozható azon Szolnok városában kiemelkedő gazdasági tevékenységet végző, példaértékű társadalmi szerepvállalással bíró, a Szolnok városban és agglomerációjában élő munkavállalókat foglalkoztató szolnoki székhelyű vagy telephelyű egyéni vállalkozó, vagy gazdasági társaság részére (a továbbiakban: vállalkozás), amely legalább két éve folyamatosan működik Szolnok városában.

A díjat egy évben legfeljebb három vállalkozásnak lehet odaítélni. A díj plakettből és az odaítélést tanúsító oklevélből áll. Városunk e kitüntetésére javaslatot tehet minden természetes és jogi személy vagy közösség. A felterjesztésnek tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott vállalkozás nevét, címét, képviselőjének nevét és elérhetőségeit, valamint az elismerni kívánt tevékenység rövid ismertetését.

A javaslatokat 2024. június 5-ig írásban kell eljuttatni Szolnok polgármesteréhez. Amennyiben a díj adományozására javaslatot tevő a felterjesztésében ezt kifejezetten kéri, felterjesztését a soron következő évben is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor, ha a felterjesztett személy díjadományozásban a felterjesztés évében nem részesül.

A díjakat Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2024. évi Szolnok napi gálán ünnepélyes keretek között adja át.

Helyi hírek SzolnokGróf Szapáry Gyula-díj