2024.10.05, Szombat
Két kiváló szakember kapott Kálmándi Mihály-díjat Semmelweis-nap alkalmából
Kép: info.szolnok.hu

Két kiváló szakember kapott Kálmándi Mihály-díjat Semmelweis-nap alkalmából

info.szolnok.hu

2024.07.07. 10:00

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a városháza Hubay Ferenc dísztermében, ahol átadták a Kálmándi Mihály díjat, illetve öt fogorvos címzetes főorvosi címet igazoló oklevelet kapott.

Szalay Ferenc polgármester beszédében az egészségügyben dolgozók elhivatott, lelkiismeretes munkáját méltatta, és szólt a városban megvalósult kapcsolódó fejlesztésekről is. Az intézményfelújítási program az oktatási-nevelési intézmények mellett ez egészségügyieket is érinti, legutóbb a Temető úti és a Munkácsy Mihály úti rendelő újult meg a modern kor igényei szerint – emelte ki a városvezető.

Az ünnepi gondolatok után Szalay Ferenc dr. Durst János nyugalmazott megyei tisztifőorvosnak és dr. Szénási Szilviafelnőtt háziorvos, repülőorvos, sportorvos, hagyományos kínai orvos, fül akupunktúrás addiktológus, holisztikus orvosnak adta át a Kálmándi Mihály-díjat.

Hagyományosan ezen az ünnepségen adják át a címzetes főorvosi címet is, melyet az a háziorvos, házi gyermekorvos és fogorvos vehet át, aki 20 éven keresztül folyamatosan alapellátási feladatokat látott el.

Címzetes főorvosi címet igazoló díszoklevelet kapott: Dr. Bus Erika, Dr. Kovács Éva, Dr. Nagy Gabriella, Dr. Pongrácz Tünde, Dr. Stoszek Ágnes.

Helyi hírek SzolnokdíjátadókKálmándi Mihály-díj