2024.09.08, Vasárnap
Szolnokon és Szegeden készül a kajak-kenu válogatott az olimpiára
Fotó: MTI/Mészáros János

Szolnokon és Szegeden készül a kajak-kenu válogatott az olimpiára

MTI

2024.07.18. 12:25

Két helyszínen készül gőzerővel a párizsi olimpiára a 16 fős magyar kajak-kenu válogatott, amely legalább négy érem megszerzésének reményében száll majd vízre a francia fővárosban.

A két fő bázis Szeged és Szolnok, Hüttner Csaba szövetségi kapitány folyamatosan ingázik a helyszínek között.
"Most még mindenki a kemény munka részében van a felkészülésnek, mindenki fáradt, de lassan kezdik frissíteni az edzéseket. A folytatásban olyan gyakorlások jönnek, amelyek a gyorsaságot fejlesztik, illetve segítik a teljes formába hozást" - nyilatkozta az MTI-nek a szakember a szolnoki sajtónyilvános edzésen.

 

Fotó: MTI / Mészáros János

 

Augusztus elején indul útnak a csapat

A magyar kajak-kenu csapat két turnusban, augusztus 3-án és 4-én utazik majd Párizsba, a sportági versenyek pedig pontosan három hét múlva, 6-án kezdődnek a Vaires-sur-Marne-i evezős és kajak-kenu pályán.
Az eredményességgel kapcsolatban Schmidt Ádám sem kívánt találgatásokba bocsátkozni, csak annyit mondott: bízik benne, hogy egy nagyon jó kedélyű, mosolygós záróünnepségen vehetnek majd részt Párizsban.

"Nagyon eredményes magyar szereplést várunk és kívánunk természetesen. Az államtitkárságon megfogalmaztuk az eredményességi elvárásokat, de ez egyelőre maradjon a mi titkunk" - tette hozzá.

Helyi hírekSzolnok városakajak-kenuMagyar Kajak-Kenu Szövetségolimpiai felkészülés