2024.07.25, Csütörtök

Indul a szezon kajak-kenuban, hétvégén tesztverseny Szolnokon

2016.04.23. 08:57

A hétvégén megkezdődik a versenyszezon kajak-kenuban, olimpiai és világbajnokok is vízre szállnak majd Szolnokon. 

A hétvégén megkezdődik a versenyszezon kajak-kenuban, a szombat-vasárnapi tájékoztató viadalnak ugyan még nem lesz tétje, de színvonalas mezőny gyűlik össze, olimpiai és világbajnokok is vízre szállnak majd Szolnokon. 

 A magyar szövetség kiemeli, hogy befejeződtek a tavaszi,  meleg égövi táborok, hazatértek a különböző kontinensekről a csoportok, amelynek tagjai itthon - Szegeden, Szolnokok, Dunavarsányban vagy a Gubacsi hídnál - folytatják a munkát.
Az idény csúcspontja az augusztusi, riói olimpia lesz, s már meglehetősen korán, május közepén megkezdődik a válogatósorozat, amelyre jó bemelegítési lehetőséget kínál a hétvégi tesztverseny. Az előzetes nevezések alapján a szolnoki mezőnyben a kajakosoknál ott lesz Kökény Roland, Dombi Rudolf, Dombvári Bence és Nádas Bence, valamint a tavalyi, milánói világbajnokságon 200 méter párosban aranyérmes Molnár Péter, Tótka Sándor duó is, a kenusoknál pedig Vajda Attila, aki azt mondta: edzésként fogja fel ezt a viadalt.
"Nem kötelező a részvétel, ugyanakkor számomra ez olyan edzés lesz, amellyel itt tudom a legjobban szimulálni a versenykörülményeket. Természetesen mentünk már ezer métereket, de azért egészen más, hogy beáll még melléd hét-nyolc ember a rajtnál. Egy kicsit megbizseregtetem magam. Nem vagyok csúcsformában, főhetne is a fejünk, ha most jól mennék, hiszen május közepére, a válogatóra kell hozni az egyik jó formát" - mondta a szegediek olimpiai bajnok versenyzője.
Ahogy a szövetség hírlevele fogalmaz, női kajakban mindenki ott lesz a versenyen, aki számít.
Mindkét napon 9 órakor kezdődnek a küzdelmek, a döntőket - a női K-1 200 méter kivételével (vasárnap, 9.45) - 15 órától rendez

forrás: mti / m4sport.hu

Galéria

Országos hírekkajak-kenu