2024.06.21, Péntek

Kérdőív a szolnoki emberek céljairól

2016.06.19. 18:09

Egy új lehetőség jelent meg az Európai Unió finanszírozási palettáján.

Egy új lehetőség jelent meg az Európai Unió finanszírozási palettáján, melynek keretében 2016. május 30-án, az önkormányzat, az Aba-Novák Kulturális Központ, a Verseghy Könyvtár, a Damjanich Múzeum, a városfejlesztő társaság, civil szervezetek, egyházak és vállalkozások közreműködésével SzolnOK. néven Szolnokon is megalakult a CLLD Helyi Akciócsoport. A CLLD (Közösségi Szinten Irányított Helyi Fejlesztések angol megfelelőjéből származó rövidítés) elnevezésű, sajátos közösségfejlesztő eszköz kulturális és közösségi célú fejlesztési projektek megvalósulását segíti elő 10 ezer fő feletti városokban a 2016-tól 2020-ig terjedő időszakban. 

A csatlakozó településnek Helyi Közösségfejlesztési Stratégiát (HKFS) kell készíteni, melynek megvalósítására a közösség pályázati formában igényelhet támogatást. A támogatás megítélése esetén a Helyi Közösség elkészíti azokat a „mini” pályázati felhívásokat, melyre a közösség tagjai (civilek, intézmények, KKV-k) benyújthatják pályázataikat. Annak érdekében, hogy a benyújtandó közösségfejlesztési stratégia a valós helyi igényekre építve megvalósítható, reális és a város kulturális és közösségi életének fejlesztéséhez ténylegesen hozzájáruló célokat fogalmazzon meg szükség van a lakosság meglátásaira, véleményére.  Kérik, hogy minél többen vegyenek részt a tervezési folyamatban! Kérik, hogy töltsék ki a felhívás részét képező kérdőívet annak érdekében, hogy a megfogalmazott fejlesztési irányok igazán a szolnoki emberek céljait tükrözzék vissza.

A kérdőív elérhető és kitölthető elektronikus formában (ebben az esetben kérik a [email protected] emailcímre visszaküldeni), vagy nyomtatott formában. Amennyiben a papír alapú kitöltést választja, a kérdőív példányai megtalálhatók és kitölthetők a Városháza aulájában található ügyfélirányító pultnál. 

Kitöltési határidő: 2016. június 23. (csütörtök)!

forrás: szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekSzolnok