2024.05.22, Szerda

A kormány a jövőben is támogatni kívánja a civil szervezeteket

2016.04.01. 10:34

Idén közel 100 szervezet részesül mintegy 75 millió forint értékű működési, illetve szakmai támogatásban Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Idén közel 100 szervezet részesül mintegy 75 millió forint értékű működési, illetve szakmai támogatásban Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A közel 50 civil szervezet részvételével zajló VII. Jász-Nagykun-Szolnok megyei Civil Konferencián, az idei évben a civil szervezetek számára megvalósítandó legfontosabb feladat a határon túli magyar-magyar együttműködés kialakítása, valamint a kulturális közfoglalkoztatásban történő aktív részvétel.

Az eseményen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal nevében Urbán Ildikó igazgató köszöntötte a vendégeket és tolmácsolta Dr. Kállai Mária kormánymegbízott szavait is.

Igazgató asszony köszöntője után Szabó István, Szolnok alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket.  Fülöp Attila helyettes államtitkár elmondta; az országnak szüksége van olyan önkéntes polgári kezdeményezésekre – civil szervezetekre –, amelyek az adott településen élénkítik a közösségi életet és segítséget nyújtanak az arra rászorulóknak. Az ilyen szervezetek története a reformkorra nyúlik vissza, amikor önkéntes munkával és vagyoni felajánlással jöttek létre különböző egyletek, egyesületek. Jász-Nagykun-Szolnok megyében ma a statisztikai adatok szerint 3300 foglalkoztatottra 12 ezer önkéntes jut – emelte ki a helyettes államtitkár.

Ezeknek a szervezeteknek az elköteleződése olyan erőforrás a településen élők számára, amelyet a kormány a jövőben is támogatni kíván. Ennek megvalósítása érdekében a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat 2016-ban Civil Információs Centrumként segíti a civil szervezetek munkáját.

(Kormánymegbízotti Kabinet, EMMI; Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság)

Galéria

Helyi hírekSzolnokCivil Konferenciakulturális közfoglalkoztatás