2024.04.16, Kedd

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar szombaton köszönti az új esztendőt

info.szolnok.hu

2017.01.03. 10:03

A szimfonikus zenekar hatodik alkalommal rendezi meg 2017. január 7-én 19 órától a szolnoki Városi Sportcsarnokban újévköszöntő tánckoncertjét. A már hagyománnyá vált koncerten a közönség komolyzenei kompozíciókra született koreográfiákat is láthat a legnagyobb hazai táncegyüttesek előadásában.

Hirdetés

Vérpezsdítő latin ritmusokkal, remekbe szabott tánckoreográfiákkal és fülbemászó dallamokkal köszönti a Szolnoki Szimfonikus Zenekar az újesztendőt. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő tánckoncerten ismét egy egyszeri, grandiózus produkciót láthat a közönség. A már társadalmi eseményként jegyzett újévi megagála megálmodója Izaki Maszahiro japán karmester, aki 2015-ben kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést. A produkcióban közel 300 fős szereplő gárda közreműködésével válnak láthatóvá a legnépszerűbb zenék, mint pl. a West Side Story híres dallamai vagy Piazzola Liebertangója.

A produkció tervezésekor Izaki Maszahiro karmester elsődleges szempontja az volt, hogy a komolyzene fogyaszthatóvá és élvezhetővé váljék nagyközönség számára is. Ezeken a koncerteken a szimfonikusok a klasszikus zene nyelvén szólítják meg azokat az embereket, akik nem járnak rendszeresen komolyzenei hangversenyekre. Nem csak a hangokon keresztül adják át a zenét a közönségnek, hanem a tánc segítségével vizuálisan is megjelenítik azt. Éppen ezért az idei tánckoncert repertoárjában a népszerű, közismert komolyzenei darabok mellett helyt kapnak a könnyedebb műfaj gyöngyszemei is, mint pl. Piazzola Libertangója, vagy Arturo Marquez Danzón című örökzöld slágere.

 

A hagyományokhoz híven ismét óriási szereplőgárda, közel háromszáz zenész és táncos vonul színpadra. A zenekar vendégei ez alkalommal az elmúlt évben nagy sikert aratott Pécsi Balett, de újra találkozhat a közönség a Budapest Táncszínház művészeivel is. Első alkalommal mutatkoznak be a produkcióban a helyi SZOLDANCE Táncsport Egyesület, valamint a budapesti Latin Carnevál nevű formáció művészei. Természetesen a kórusok sem maradhatnak ki a tánckoncert résztvevői közül, ez alkalommal új szereplőkként a Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus és a váci Vox Humana Kórus énekesei színesítik a tánckoncert palettáját.

KultúraSzolnoki Szimfonikus Zenekarújévköszöntő tánckoncertIzaki Maszahiro