2024.05.23, Csütörtök

Megújult a szolnoki idősek otthona

2016.02.06. 06:48

Számunkra az idősekről való gondoskodás nem teher, hanem kötelesség és felelősség – mondta a Kaán Károly úti idősotthon felújítás utáni ünnepélyes átadásán pénteken Czibere Károly államtitkár. Az intézmény 180 millió forintból, százszázalékos pályázati forrásból újult meg, megteremtve ezzel az épület korszerű, energiatakarékos üzemeltetésének feltételeit.

Az államtitkár egyebek mellett az ágazatban dolgozó mintegy kilencvenháromezer szakember munkáját méltatta, hozzátéve, hogy az Idősügyi Kollégium létrehozásával, s az ott megfogalmazott javaslatok felhasználásával folyamatosan javítani szeretnék hazánkban az időskori és szociális biztonságot. Tavaly a szociális ágazat bérkiegészítésére már tizenöt milliárd forintot fordított az állam, és előkészületben van a szociális munka életpálya-modellje. Mint mondta, öröm olyan intézménybe látogatni, mint a szolnoki is, ahol látszik, hogy az esztétikus környezet mellett az ott élők valóban jó, hozzáértő és szerető kezekben vannak.

Szalay Ferenc polgármester a város idősellátásáról szólva elmondta, hogy a Kaán Károly úti intézmény felújítása egyúttal a férőhelyek bővítését is jelentette, így a városban 266 szépkorút gondoznak önkormányzati fenntartású otthonban. A polgármester köszönetet mondott a kivitelezőknek, az intézményi dolgozóknak és a bentlakóknak, valamint hangsúlyozta, hogy a város vezetésének tervei között az idősotthoni férőhelyek további bővítése szerepel.

Az ünnepség végén Máthé György esperes plébános áldotta meg az épületet és a földszinten kialakított imaszobát.

forrás: info.szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekSzolnokIdősek Otthonaenergetika