2024.05.22, Szerda

Molnár Nikolett színésznő Jászai-díjat kapott

2016.03.17. 11:53

Március 11-én, Nemzeti ünnepünk alkalmából a Vigadóban, Balog Zoltán minisztertől vehette át a szolnoki Szigligeti Színház művésze, Molnár Nikolett a Jászai Mari-díjat.

Március 11-én, Nemzeti ünnepünk alkalmából a Vigadóban, Balog Zoltán minisztertől vehette át a szolnoki Szigligeti Színház művésze, Molnár Nikolett a Jászai Mari-díjat.

Molnár Nikolett 2006–ban végzett az Új Színház stúdiójában. 2008-ban meghallgatáson vett részt a Szigligeti Színházban, így került be a társulatba, a Romeo és Júlia Júliájaként lépett először színpadra. Azóta játszott főbb szerepei: a Bánk bán Melindája, az Üvegcipő Irmája, a Hajnalban, délben, este Annája, a Tanítónő Flórája, az Ármány és szerelem Lujzája, a Liliom Julikája, a Salemi boszorkányok Abigail-je, a Stuart Mária címszerepe, a Cseresznyéskert  Ányája, a Csongor és Tünde Tündéje. A jelenlegi, 2015-16-os évadban A nagymama Mártáját, A padlás Sünijét, A makrancos hölgy  Biancáját játssza. A Hello, Dolly!-ban ő Minnie.


A színésznők többsége egész életében csak ábrándozik ezekről a szerepekről, Molnár Nikolett pár évad során játszotta el őket. Habitusa, nőisége, temperamentuma, finomsága Ruttkai Évát idézi. Közvetlensége, alázata, finom egyszerűsége az, mely őt a hasonló szinten befutott színésztársai sorából kiemeli. Talán azért maradt ilyen szemlélődő, csendes lény, hogy őrizhesse azt a tüzet, mely alkalmassá teszi a legnagyobb és legtragikusabb női főszerepek eljátszására. Hogy takarékoskodhasson azzal az energiával, mely a színpadon oly megrendítő erővel árad ki belőle.
A próbákon próbaruhában, felkészülten jelenik meg. Lelkiismeretességére jellemző, hogy a próbákat követő megbeszélésekre jegyzetfüzettel érkezik. Noha prózai színésznő, folyamatosan jár énekórákra, szisztematikusan képzi a hangját.
A Mensáros László Alapítvány kuratóriuma 2011-ben neki ítélte a Mensáros László-díjat. Egy évvel később Junior Príma-díjas lett.  
Szorgalmára, igényességére jellemző, hogy az utolsó évét végzi a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a Drámainstruktor Színjátékos szakirány hallgatójaként írja szakdolgozatát. Diplomás művész lesz.
Ezért lett Molnár Nikolett Jászai Mari-díjas.   

forrás: szigligeti-szinhaz.hu

Galéria

KultúraSzigligeti SzínházMolnár NikolettJászai Mari-díj