2024.05.23, Csütörtök

Nettó 365 millió forintból épül tanuszoda Abádszalókon

2016.05.06. 13:32

Tanuszoda épül nettó 365 millió forintból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon.

Tanuszoda épül nettó 365 millió forintból a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon, a beruházást teljes egészében hazai forrásból finanszírozzák. A 4700 lakosú település önkormányzatának nem kell önerőt biztosítania a beruházáshoz, a tanuszoda fenntartására sem kell forrást elkülönítenie, mert a magyar állam vállalta az uszoda mindenkori üzemeltetését.

Balogh Gyula Abádszalók alpolgármestere elmondta, a térség négy iskolájának csaknem ezer tanulója, ebből Abádszalókról 530 gyermek (380 iskolás, 150 óvodás) tanul majd meg úszni évente a tanuszodában, amelyben egy 48 köbméteres tanmedence és egy 6 pályás úszómedence kapott helyet. 

A gazdaságban, mezőgazdaságban növekedett a termelés, az adóbevétel, így fejlesztésekre, beruházásokra is több jut - mondta Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter. A 2017-es költségvetésben nagy hangsúlyt fektetnek az otthonteremtésre, az életpálya modellek lehetővé teszik, hogy az oktatásban, egészségügyben, a bel- és rendvédelmi szerveknél dolgozóknak még több jövedelmük legyen. A 2017-es költségvetés egyik nagy nyertese az élelmiszergazdaság, csökken a tej, baromfi, tojás, a vendéglátás áfája.

A tanuszoda-fejlesztési programban 24 településen létesül új tanuszoda,
A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Program három nagy pillérből áll: tornatermet, komplett iskolákat és tanuszodákat építenek. A program keretében eddig 78 projekt valósult meg 38 milliárd forint értékben.

forrás: mti / abadszalokinfo.hu

Galéria

Helyi hírekabádszalókúszástanuszodaúszómedence