2024.05.23, Csütörtök

Szolnok megye kistelepülésein is indult bűnmegelőzési program

2016.03.10. 15:53

A bűncselekmények és a balesetek megelőzése a célja annak a programnak, amely csütörtökön kezdődött el négy alföldi megye, köztük Jász-Nagykun-Szolnok száz kistelepülésén.

A bűncselekmények és a balesetek megelőzése a célja annak a programnak, amely csütörtökön kezdődött el négy alföldi megye, köztük Jász-Nagykun-Szolnok száz kistelepülésén. Információs pontokat alakítanak ki, ahol az emberek vagyonvédelmi, bűn- és baleset-megelőzési információs csomagokat kaphatnak.

A májusig tartó projekt 19 éve az országban elsőként Csongrád megyében indítottak a külterületen élők biztonságának javítása érdekében tanyaprogramot. 
Két esztendeje ezt kiterjesztették a Dél-Alföldre, ahol az emberek csaknem tíz százaléka tanyákon él, majd az év elejétől a kistelepülésekre is, így a négy megyében csaknem kétszázezer embert elérve.
A program részeként száz - jellemzően kétezer lakosúnál kisebb - településen alakítanak ki bűnmegelőzési információs pontokat, ahol az emberek vagyonvédelmi, bűn- és baleset-megelőzési információs csomagokat kaphatnak. A következő hónapokban lakossági fórumokat, rendőröknek, polgárőröknek, civil szervezetek tagjainak képzéseket szerveznek, helyi rádiókban és újságokban hirdetések, cikkek jelennek meg, és több mint 56 ezer háztartásba egy ingyenes kiadványt is eljuttatnak, emellett kampány indul a kerékpárosok biztonságért.
A kezdeményezés hatékonyságát egy a program kezdetén és lezárultát követően, hatszáz fős mintán végzendő kutatás segítségével értékelik majd.

forrás: mti / terport.hu

Galéria

Aktuálistanyabűncselekménybalesetmegelőzéskülterület