2024.06.26, Szerda

Szolnok sportkiválóságait köszöntötték

2015.12.11. 13:58

„A sport nemcsak a testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb nevelőeszköze.”A Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar professzor által megfogalmazott értéket hasonló módon magáénak vallja Szolnok önkormányzata is. Ennek kapcsán évek óta megrendezi az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepséget, ahol köszönti az olimpiai sportágakban legeredményesebb sportolókat, felkészítőiket, valamint az elmúlt tanév legjobban teljesítő iskolákat, egyesületeket.

Városunk fontosnak tartja a sport jelentőségét az egészségmegőrzésben, a fiatalok erkölcsi-fizikai nevelésében- mondta köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester, aki ezután a közelmúlt városi és országos sportfejlesztéseit sorolta: büszkék lehetünk a Tiszaligetre, európai színvonalú sportlétesítményeinkre, s különösen a sportiskolára, melynek diákjai messze viszik Szolnok jó hírét. Az országban sorra újulnak meg a sportcsarnokok, épül nagyon sok új is, a modern stadionokban pedig fiatalok és idősebbek ezrei mozoghatnak rendszeresen. Mint mondta, nagy hangsúlyt kell fektetni a gyermek- és ifjúsági korosztály testi nevelésére, hisz a sport valamennyi területét a megfelelő iskolai testneveléssel, diáksporttal lehet jól megalapozni. Szolnok ráadásul kiváló szakemberekkel is rendelkezik.

Az alapvető értékek elismeréseként Szolnok önkormányzata külön köszöntötte a „Szolnok Város Sportjáért Díj”-ban részesült díjazottakat, és valamennyi kiemelkedő sporteredményt elért sportolót, sportszakembert. 45 diákolimpiai bajnok, 49 magyar bajnok, 32 felkészítő, edző - összesen 126 fő részesül elismerésben.

forrás: info.szolnok.hu

Galéria

Helyi hírekSzolnokdíjsport