2024.05.26, Vasárnap

Teltházas jótékonykodás a „Boldog gyermekekért”

2016.04.19. 11:26

Martfűn 22 év óta a Sámli bált a város egyik legnagyobb rendezvényeként tartják számon.

Martfűn 22 év óta a Sámli bált a város egyik legnagyobb rendezvényeként tartják számon. Garancia a mindenkori végzősök „első bálozós” búcsúélményére, garancia a szülők, családtagok büszkeséggel, könnyel, jó érzéssel teli pillanataira, garancia a bál bevételét gyarapító egész estés jókedvre, és garancia – mind közül talán a legnagyobb – a soha nem szűnő összefogás erejére, szülők, nevelők, diákok odaadó lelkesedésére, és mindig garancia a jó szándékú segítők, adakozók hosszú listájára.

Így aztán a siker is garantált minden tavaszon, ahogyan most is, a Martfűi József Attila Általános Iskola és a Boldog Gyermekekért Alapítvány közös rendezvényén.

„Ezen az estén minden lehetséges”- hirdette a báli meghívó, a szerelem jegyében rendezett programokra invitálva a bálozókat.

–      Szerelem van nálunk, hiszen nyolc hosszú évet nem lehetne máshogy egymás mellett eltölteni.  Persze tudjuk, hogy a szerelem szeszélyes, néha vannak itt is viharok, hisztik, működik az adok-kapok, de ez szerelem, igazi szerelem – hangzott el Földi Edina megnyitó beszédében, aki a bál színpadi produkciói és a végzősök keringői előtt az iskola számára fontos hagyományokról is szólt. – Hagyományok, gyökerek, kapcsolatok és kötődések: azt mondják ezek nélkül elvész az ember a nagyvilágban. Mi itt ezek szerint nagyon biztos lábakon állunk, hiszen a városunkban, iskolánkban számtalan hagyomány él, amik megerősítik jellemünket, önbizalmat adnak. Ilyen hagyomány a Sámli bál is, és ehhez kapcsolódóan építünk a gyökereinkre, a kötődéseinkre, a kapcsolatainkra és azt gondolom, hogy ez itt nagyon jól működik.

Keringő táncok, melyek hetven végzős tanuló búcsúzását is jelentették, majd a bált nyitó közös tánc, melyet szüleikkel, rokonaikkal keringőztek el – ezek voltak a Sámli bál legszebb hagyományait követő megható tradíciók, melyre hetekig készültek a diákokkal együtt és őket segítve az osztályfőnökök, tánctanárként László Csaba, a Szilver Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója és Boros Krisztina tanárnő. Táncaikkal nekik is, és természetesen szüleiknek és valamennyi pedagógusnak is köszönetüket fejezték ki a diákok.

A bálozók szórakoztatásáról gondoskodtak – szintén a szerelem bűvkörében – az alsóbb osztályok is, a színpadi keringők közé csempészve öt osztály hangulatos, saját produkcióját.

A táncterem parkettje szintén zsúfolásig telt, nem csak a Smart zenéjére az éjjeli bálozás során, hanem a tanárok, szülők, diákok közös meglepetéséül szánt tánca alkalmával is.

Meglepő, vicces produkciót az éjszaka is tartogatott, és a bőséges felajánlásoknak köszönhetően sok-sok tombola nyeremény talált gazdára.

A visszaszámlálás a ballagásig tehát ezzel a nagyrendezvénnyel megkezdődött, mondta el az igazgatónő, külön kifejezve örömét a végzős osztályok szemet gyönyörködtető szerepléséért. A bál sikeréért dolgozó szülők, pedagógusok, cégek, vállalkozások segítő támogatásáért pedig ezúton is kifejezi köszönetét az iskola és a Boldog Gyermekekért Alapítvány nevében.

 A jó példa, mely újabb lehetőséggel gazdagítja a tanulókat, immáron 22. alkalommal íródott be számtalan pillanatával a martfűi általános iskola emlékkönyvébe.

forrás: martfu.hu

Galéria

Helyi hírekMartfűSimli bálBoldog Gyermekekért Alapítvány