2024.07.14, Vasárnap

munkaerőpiac

Több embernek van munkája, mint év elején

2020.09.25

Országos hírek

2020 szeptemberére 53 ezer fővel csökkent a regisztrált álláskeresők száma Magyarországon.

Az egyetemisták fele már gyakorlati tapasztalattal lép a munkaerőpiacra

2019.03.07

Aktuális

Minden harmadik egyetemista dolgozik a tanulmányai mellett, 50%-uk kifejezetten azért, hogy még a diploma megszerzése előtt legyen munkatapasztalata.

Jövő szakképzése - a szakképzés jövője országos szakmai konferenciát rendeztek Karcagon

2017.03.31

A szakképzés alapvető szerepe, hogy a munakerőpiaci igényekre érzékenyen reagáljon, ezért fontos megerősíteni az iskolarendszerű szakképzés munakerőpiaci relevanciáját. A szakemberképzés célja többek között nem a lexikális tudás megszerzése, hanem a gyakorlatorientált, hatékony, az aktuális gazdasági helyzetekhez való rugalmas alkalmazkodó készség megszerzése. A versenyképes gazdaság a vállalkozások versenyképességén alapul, amely fókuszában a magas szintű szaktudással rendelkező szakember áll.

A munkaerőpiac reformjában meghatározóak a foglalkoztatási osztályok

2019.03.25

Aktuális

A magyar munkaerőpiac fejlesztéséhez sokat tehetnek hozzá a kormányhivatalok foglalkoztatási osztályaikon keresztül, és tevékenységük során új módszerekre is támaszkodhatnak. Erről, valamint a reform körülményeiről, és egyfajta új szemlélet elsajátításáról is hallhattak a kollégák azon a projektindító előadáson, melyet a McKinsey tartott Szolnokon a megyei Kormányhivatalnak.

Elindult a a „Nők 40+” központi munkaerő-piaci program

2016.01.12