2024.05.22, Szerda

Új polgármester Abádszalókon

2016.05.09. 11:10

Balogh Gyula a Fidesz-KDNP jelöltje 81,6 százalékos eredménnyel győzött a vasárnap tartott időközi választáson Abádszalókon.

Megtört a jobbikos lendület Abádszalókon, Balogh Gyula a Fidesz-KDNP jelöltje 81,6 százalékos eredménnyel győzött a vasárnap tartott időközi választáson.

Fazekas Sándor (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője, földművelésügyi miniszter ismertetése szerint Deák Eszter függetlenként induló, de a Jobbik Magyarországért Mozgalom által támogatott jelölt 16,5, míg a Magyar Munkáspárt színeiben induló Juhász Katalin mintegy 1,9 százalékot ért el.

A most megválasztott polgármester az eddig is fideszes többségű önkormányzattal tudja folytatni a munkát Abádszalókon. A 4700 lakosú város vonatkozásában mindez garantálja a kiegyensúlyozott önkormányzati munkát, a település fejlesztése érdekében a lehetőségek megragadását, a pályázatok eredményes végigvitelé.
Fazekas Sándor örömét fejezte ki, hogy a város lakossága "egyértelműen kifejezte véleményét", a választáson történő részvétel csaknem 40 százalékos volt.     

Szabó István, Abádszalók jegyzője elmondta, a 3583 választásra jogosult lakos közül 1337-en adták le szavazatukat, ebből 12 volt érvénytelen.
Balogh Gyulára 1082-en szavaztak, a polgármesteri tisztségért függetlenként induló Deák Eszter 218, a Magyar Munkáspárt színeiben induló Juhász Katalin 25 voksot kapott.
 

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település eddigi polgármestere, Kovács Mihály (Abádszalókért Egyesület), aki 2010 óta töltötte be hivatalát, február közepén lemondott, távozása okáról nem kívánt nyilatkozni.

forrás: mti, fotó: www.facebook.com/abadszalok

Galéria

Helyi hírekpolgármesterabádszalókBalogh Gyula