2024.05.23, Csütörtök

Újabb kajak-kenu pontok létesülhetnek az alsó-Tiszán

2016.05.12. 08:31

Újabb 12 kajak-kenu pont létesülhet a Bejárható Magyarország program alsó-Tiszára és a Körösök mentére vonatkozó fejlesztési projektjében.

Újabb 12 kajak-kenu pont létesülhet a Bejárható Magyarország program alsó-Tiszára és a Körösök mentére vonatkozó fejlesztési projektjében. Az uniós támogatásból megállóhelyeket építenek és újítanak fel, vízitúrázáshoz kapcsolódó eszközöket szereznek be és szolgáltatásokat fejlesztenek. A fejlesztés hozzájárul a belföldi és nemzetközi turizmus bővüléséhez a dél-alföldi régió Tisza-parti településein és a Körösök mentén.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség tájékoztatás szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) 10 milliárd forint uniós forrást különített el turisztikai non-profit szervezetek részére az aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztésére.
A fejlesztések révén most májusban újabb 12 helyszínt - Szolnok, Tiszakécske, Mindszent, Szeged, Gyula, Doboz-Szanazug, Békés, Köröstarcsa, Gyomaendrőd, Kunszentmárton, Csongrád, Sarkad - kapcsol be az MKKSZ a programba.


Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára elmondta, készül egy online-felület, amelyen a térség összes látványossága, a szálláshelyek hálózatban lesznek elérhetők, ezen az interaktív felületen mindenki saját igényei szerint tervezheti meg programjait és megismerkedhet a vízitúrázás alapjaival.

forrás: mti / kajakkenusport.hu

Galéria

Kitekintőkajak-kenuAlsó-TiszaBejárható Magyarország program