2024.06.25, Kedd

Ülésezett a Jász Nagykun Szolnok Megyei Védelmi Bizottság

2016.03.31. 12:31

Megtartotta első rendes ülését márciusban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság.

Megtartotta első rendes ülését márciusban a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság. A napirendi pontok között a bizottság tárgyalta az éves feladat- és pénzügyi tervét és meghallgatta a KÖTIVIZIG igazgatója, Lovas Attila részletes beszámolóját az ár-belvízi felkészülés helyzetéről.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal dísztermében tartott ülést Dr. Kállai Mária MVB elnök nyitotta meg és vezette le.

A bizottság katasztrófavédelmi elnökhelyettese a megye biztonságát érintő 5 témakörben nyújtott be írásos előterjesztést, melyek közül 3 kiemelten fontos témához az őt képviselő Buzás Tibor tű. ezredes, igazgatóhelyettes szóban kiegészítést is fűzött az ár-, belvíz elleni védekezésre történő felkészítésről, a SEVESO III. Irányelv bevezetésének tapasztalatairól és a 2015. évben a megyében végrehajtott veszélyes áru szállítás ellenőrzéssel kapcsolatos tevékenységekről.

A bizottság idén először elkészítette az 5 éves fejlesztési tervét, amellyel a rendelkezésre álló anyagi források még racionálisabb felhasználását kívánják elérni. A bizottság 2021-ig elkészített tervében a technikai fejlesztések mellett helyet kapott az együttműködés erősítése a szomszédos megyékkel, a megrendezésre kerülő közös gyakorlatok és a társadalmi kapcsolatok bővítése is. Csiffáry Tamás alezredes szóbeli kiegészítésében a felvázolt fejlesztési irányok mellett röviden összefoglalta az elmúlt 3 évben lezajlott beszerzések eredményeit is.

Almás László honv. őrnagy a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Toborzó és Igazgatási Központ parancsnoka nevében rövid szóbeli kiegészítést tett írásos napirendi pontjához. A katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére, valamint a Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, „Toborzó Ország-futás2016”elnevezésű rendezvényt szerveznek.

A parancsnokság a fővárost és valamennyi megyét érintő 2016 km-es váltófutás során megemlékezik a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekről, és mindazokról, akik életüket áldozták a hazáért. Almási őrnagy kérte a bizottság, valamint a jelen lévő Helyi Védelmi Bizottság elnökök támogatását és részvételét a toborzó futás megyei rendezvényen.

Dr. Kállai Mária MVB elnök az ülés zárásaként megköszönte a bizottság tagjainak eddigi munkáját.

(Megyei Védelmi Bizottság)

Galéria

AktuálisbelvízKötivizigárvízVédelmi Bizottságpénzügyi terv