2019.09.16, Hétfő

belvíz

Belvízvédekezés Szolnok megyében több szakaszon

2018.03.21

Aktuális

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság valamennyi belvízvédelmi szakaszán készültség van érvényben, ebből kettőben a legmagasabb fokú. Az elöntött terület nagysága megközelíti a 13 ezer hektárt.

Ár- és belvizet hoz az év vége a Tiszán

2017.12.19

Aktuális

A Tisza felső vízgyűjtőjén az elmúlt napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék árhullámot indított el a folyón, ugyanakkor a hétvégi esőzések következményeként belvízvédelmi készültséget rendelt el a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság. A szivattyútelepek indítása Kisújszállás, Karcag, Mezőtúr, Jászkisér és Cibakháza térségében vált szükségessé.

Települési csapadékvíz gazdálkodás és a klímaváltozás

2016.03.29

Aktuális

Települési csapadékvíz gazdálkodás és a klímaváltozás aktuális kihívásai címmel tartottak szakmai rendezvényt a Megyeházán.

Készültség a Hármas-Körös mentén is

2016.03.01

Aktuális

A Hármas-Körös folytatódó áradása miatt kedd reggel 6 órától újabb 32 kilométeres szakaszon rendelt el I. fokú védelmi készültséget a KÖTIVIZIG a folyó jobb partján, így a torkolattól egészen Pusztabánrévéig tart figyelőszolgálatot a védvonalakon. A Tisza jelenlegi árhulláma Tiszafüred térségében tetőzik, alatta lassan árad. A folyó középső szakaszán hosszan tartó tetőzéssel kell számolni.

A Zagyva árhulláma Jászteleknél tetőzött

2016.02.22

Aktuális

A Zagyva jelenlegi árhulláma szombat késő este tetőzött Jászteleknél, a folyó jelenleg végig apad. A Tisza továbbra is lassan árad a középső szakaszon, I. fokú az árvízvédelmi készültség Kiskörétől Fegyvernekig, illetve Dobáig. Ennél magasabb, II. fokú a készenlét a Hortobágy-Berettyó mentén, Berekfürdő és Túrkeve között. A tegnapi enyhe, szeles időjárásnak köszönhetően nem nőtt a belvízi elöntés a KÖTIVIZIG területén.

Egyre csak ázunk, a belvízzel gond lehet

2016.02.16

Aktuális

Megszűnt a belvízvédelmi készültség a Közép-Tisza vidékén

2016.01.25

Helyi hírek

Árvíz és belvíz is gondot okoz

2016.01.15

Aktuális