2024.06.21, Péntek

Vacak és barátai, avagy ifjúsági verseny Szolnokon...

2016.04.11. 09:07

A Pálfy – Vízügyi Szakközépiskola csapata vitte el a pálmát a középiskolások között, a rákócziújfalusi Hermann Ottó Általános Iskola pedig a kicsik között bizonyult a legjobbnak a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szolnoki kirendeltségi fordulóján.

A Pálfy – Vízügyi Szakközépiskola csapata vitte el a pálmát a középiskolások között, a rákócziújfalusi Hermann Ottó Általános Iskola pedig a kicsik között bizonyult a legjobbnak a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny szolnoki kirendeltségi fordulóján. A verseny, az esélyegyenlőség jegyében, a vakok és gyengénlátók életkörülményeire is felhívta a figyelmet. Vacak pedig egy igen türelmes vakvezető kutya, aki ugyancsak szerephez jutott.

Hagyományosan a tiszaligeti Turisztikai és Szabadidőközpontban rendezték meg a versenyt, amelyen huszonhárom csapat indult. Polgári védelmi, tűzvédelmi, iparbiztonsági feladatok mellett a rendőrség, a Vöröskereszt, a honvédség, és új szereplőként, a vakok megyei egyesülete is adott feladatot a versenyzőknek. Légzőálarcban futni, menekülőkámzsát húzni egy sérült „fababára”, homokzsákot tölteni, fejsérülést ellátni csak az tud, aki legalább egyszer már próbálta ezeket a feladatokat. A verseny lebonyolításába a közösségi szolgálatot vállaló diákok is besegítettek. Nagy népszerűségnek örvendett Vacak, a vakvezető kutya, aki gazdájával türelmesen vezetgette a bekötött szemű gyerekeket, próbára téve tájékozódó-képességüket, ügyességüket. Szabó István Szolnok Megyei Jogú Város alpolgármestere nagy tapsot kapott, amikor a verseny eredményhirdetésén azt mondta, hogy sok mindenre lehet büszke a város, de ez a mai verseny a gyerekek napja, most rájuk, az ifjúsági verseny résztvevőire büszkék a városvezetők. Számtalan cég csatlakozott felajánlásaival a versenyhez, a két legjobb csapat egy-egy kerékpárt is hazavihetett. De gazdára talált, vitamincsomag, könyv, póló, édességcsomag és jó néhány kedves tárgy. Tatár Pál nyá. pv. alezredes és Nagy Róbert tű. alezredes, kirendeltség-vezető megköszönte a felkészítők munkáját, a két legjobb csapatra egy hét múlva a megyei forduló vár.

forrás: jasz.katasztrofavedelem.hu

Galéria

Helyi hírekKatasztrófavédelemifjúsági versenyesélyegyenlőség