2024.03.29, Péntek

2018 végére négysávosodik a 4-es út Budapest és Szolnok között

2016.05.24. 09:02

Elkészültek a tervek az M4-es főváros és Szolnok közötti szakaszának négysávosítására.

Hirdetés

Elkészültek a tervek az M4-es főváros és Szolnok közötti szakaszának négysávosítására. 

A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) alelnöke hétfői szolnoki sajtótájékoztatón számolt be a várost érintő útfejlesztésekről és a Modern Városok program idei forrásairól. Szalay Ferenc, aki egyben Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, elkészültek a tervek az M4-es út négysávosítására Budapest és Szolnok között. A beruházás előreláthatólag 2018 végére elkészül. Hozzátette, jelenleg a közbeszerzés minőségbiztosítása zajlik, a terület átadása a hírek szerint idén szeptember környékén várható.

Az M4-es út Szolnok-Fegyvernek közötti mintegy 29,5 kilométeres szakasza is elkészül 2019 végére, a műszaki tartalmat a tervek szerint 2016 szeptemberére véglegesítik, 2017 első felében írják ki a közbeszerzést - közölte, hozzátéve: javaslatuk szerint a fejlesztés tartalmazza majd a négysávos Tisza-híd megépítését is Tiszapüspökinél.

A politikus a Modern városok programról szólva elmondta, az idei költségvetés módosítása 50 milliárd forintot biztosít ez évi forrásaihoz. A többi megyei jogú város között Szolnokon ebből mintegy 300 millió forint szükséges a tervezéshez.

Jelezte azt is, hogy - bár a költségvetésben nem jelenik meg - a MÁV-Start mintegy 100 IC-kocsi gyártására kapott megbízást a kormánytól. A gyártás 2017-ben indul Szolnokon mintegy 250 új munkahelyet teremtve.

(MTI / magyarepitok.hu)

Galéria

GazdaságSzolnokModern Városok ProgramM4 út