2024.04.20, Szombat

„Semmit ne tegyetek önzésből…”– 72 óra kompromisszum nélkül

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.10.17. 13:23

Idén tíz iskola 24 csoportja 14 projektben, Szolnokon és Martűn végezte segítő munkáját idősek otthonában, állatmenhelyen, játszótereken, lépcsőházakban, parkokban és egyéb közterületeken.

Hirdetés

 

Idén tizedik alkalommal szervezte meg a katolikus, református és az evangélikus egyház a 72 óra kompromisszum nélkül címet viselő nemzetközi, karitatív, ifjúsági rendezvényét. Szolnokon és környékén az előző évekhez hasonlóan a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület vezetői, Kozák Csaba és Kozákné Kovács Ildikó koordinálta a három nap eseményeit. A diákokat és kísérőtanáraikat Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő köszöntötte a rendezvény Kossuth téri megnyitóján. A tanulók szolgálatára Végh Miklós református lelkész kért áldást.

Hagyomány, hogy októberben – igazodva az országos rendezvény időpontjához – a megyeszékhelyen is önkéntes munkára hívják az általános- és középiskolásokat. „Semmit ne tegyetek önzésből,... és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.” – idézte köszöntőjében Dr. Kállai Mária Pál apostol szavait. A kormánymegbízott a szolgálatban rejlő örömre, annak környezet- és személyiségformáló erejére hívta fel a diákok figyelmét. Végh Miklós lelkipásztor – folytatva a páli idézetet – azt hangsúlyozta, hogy jézusi indulattal, áldozatkész, önzetlen szeretettel szolgáljunk másoknak.

Egy célért, sok kézzel! – a több mint ötszáz főt megmozgató program mottója most is ez volt. Idén tíz iskola 24 csoportja 14 projektben, Szolnokon és Martűn végezte segítő munkáját idősek otthonában, állatmenhelyen, játszótereken, lépcsőházakban, parkokban és egyéb közterületeken. Különösen sikeres volt a szeretetkommandó projekt, amely során bátorító üzeneteket adtak át a diákok a szolnoki lakosoknak. Az idézetes kártyákat előzetesen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai készítették el a 72 órások részére.

A zárórendezvény élménybeszámolóján a SZefiSZ vezetője, Kozák Csaba összefoglalta az elmúlt tíz év tapasztalatait, s hangsúlyozta, az idei alkalommal lezárult egy korszak, jövőre szeretnék megújítani a szolgálatot. Győri Péter Benjámin evangélikus esperes pedig arra biztatta a fiatalokat, hogy vizsgálják meg a tetteik mögött meghúzódó szándékot is, mert a legjobb önkéntesség önkéntelen.

AktuálisSzolnokMartfű72 óra kompromisszum nélkülJász-Nagykun-Szolnok Megyei KormányhivatalSzer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület