2024.04.19, Péntek

Új fiókot nyitott a 3A Takarék Szolnokon

magyartakarek.blog.hu

2017.10.13. 09:22

A 3A eddig két kisebb fiókot üzemeltetett Szolnokon, azokat összevonta és az új helyre költöztette. A most átadott kirendeltség meghosszabbított nyitvatartással várja ügyfeleit.

Hirdetés

Jász-Nagykun-Szolnok megye legnagyobb takarékszövetkezete, a 3A Takarék új fiókot nyitott Szolnok főterén. Ezzel megszüntette azt a hiányosságot, hogy a megyei jogú város központjában ezt megelőzően egyetlen banki kirendeltség sem működött.

 

A 3A új fiókja Szolnokon, a Kossuth tér 7. szám alatti, a Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő, 220 négyzetméteres üzlethelyiségben helyezkedik el, amelynek 5 évre szóló bérleti jogát a takarék ez év áprilisában pályázaton nyerte el. Ezt követően az ingatlan kívül-belül teljes átalakításon ment keresztül. A helyiségek kialakítása, átalakítása, külső megjelenítése – a főfalak és a fő gépészeti berendezések változatlanul hagyása mellett – a pénzügyi szolgáltatási tevékenységhez igazodóan történt a Takarék Csoport egységes arculatával összhangban, értve ezalatt a külső portálok kialakítását/átalakítását is.

Az új fiók rendelkezik MFB Ponttal, ahol a Magyar Fejlesztési Bank által meghirdetett termékek teljes köre elérhető, kedvezményes konstrukciók keretében, ösztönözve mind a vállalkozói, mind a lakossági beruházásokat. Emellett a kirendeltségen VOSZ Pont is található, amely a Széchenyi forgóeszköz- és beruházási hiteleken keresztül szintén a vállalkozások kedvező finanszírozását hivatott biztosítani.

„Azt tűztük ki célul, hogy az átalakítással olyan takarékfiók jöjjön létre, amely méltó a szolnoki Kossuth tér színvonalának megfelelő minőségi pénzügyi szolgáltatás nyújtására” – jelentette ki a fiók megnyitásakor Gál Miklós, a 3A igazgatóságának tagja. Az új kirendeltség megnyitását jelképező szalagot Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere közösen vágta át.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében jelenleg 3 takarék működik, amelyek közül a 3A mind tőkéjében, mind állományi adataiban jelentős túlsúlyt képvisel: 50 milliárd forint feletti mérlegfőösszeggel, 5,3 milliárd forintos tőkével, 42 fiókkal rendelkezik és 250 főt foglalkoztat.

Gál Miklós lesz az elnöke az öt Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyei takarék egyesüléséből 2018. január 1-jétől létrejövő új 3A Takaréknak, amelynek székhelye Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 50. szám alatt lesz. 120 fiókjával, közel 9 milliárd forint saját tőkéjével, 750 munkavállalójával és 100 ezer ügyfelével a 3A a Takarék Csoport egyik legerősebb és leghatékonyabb takarékjaként fog működni.

Az országszerte zajló egyesülések – amelynek során az év végéig 12 regionális takarék jön létre – végső célja az egységes fiók- és informatikai hálózat, valamint termékkínálat megteremtése. Mindezek révén a Takarék Csoport tagjai egységesebb és szélesebb körű, korszerűbb szolgáltatásokat tudnak nyújtani ügyfeleiknek és ezzel mind regionális, mind országos szinten egyre erősebb paci szereplővé válhatnak.

 

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megye3A Takarék