2024.04.25, Csütörtök

Szolnoki elismerések a szociális munka napján

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.11.10. 11:59

A szociális munka napjának alkalmából köszöntötték a városháza dísztermében rendezett ünnepségen az ágazat dolgozóit, valamint átadták az Adorján Ildikó-díjat is. 

Hirdetés

1997-től ünnepli a világ november 12-én a szociális munka napját. E nap jó alkalom arra, hogy évről évre kifejezzük megbecsülésünket azok iránt, akik hitük és meggyőződésük erejével nap mint nap a rászorulók, bajba jutottak, hátrányos helyzetűek megsegítésén fáradoznak. A szociális gondozók és ápolók, szociális munkások és szociálpedagógusok azok, akik társadalmunk élő lelkiismereteként, az emberi méltóságot tiszteletben tartva adják meg mindenkinek a megadható legtöbb segítséget, legyen az gyermek, felnőtt, időskorú, fogyatékos, szenvedély- vagy pszichiátriai beteg, esetleg hajléktalan.

Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a díj névadójának gyermekeit és unokáit, majd beszédében hangsúlyozta, a kereszténység megmaradásának kulcsa a szeretet volt. Szeretet nélkül pedig nem lehet szociális munkát végezni. Karácsonyhoz közeledvén, hajlamosak vagyunk a szeretet nevében elárasztani figyelmünkkel és ajándékcsomagjainkkal a rászorulókat, ám az év minden napján tennünk kell értük, s ebben a megalkuvás nélküli szolgálatban járnak élen a szociális ágazat dolgozói.

A megyeszékhely szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül Szolnok városa – immár hetedik alkalommal – Adorján Ildikó-díjat adományozott azon szakemberek részére, akik e szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak.  Idén Buru Györgyné, a Szolnoki Kistérség Egyesített Szociális Intézménye igazgatója és Dr. Nagyné Varga Ilona, a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa Regionális Szellemi Forrásközpont igazgatója vehette át az Adorján Ildikó-díjjal járó plakettet, Szabó Imre fia Béla szobrászművész alkotását, mely az irgalom és a felebaráti szeretet példaképét, Árpád-házi Szent Erzsébetet ábrázolja.

AktuálisSzolnokszociális munka napjaJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal