2024.04.19, Péntek

82 millió forintból újult meg Szolnokon a Bán Úti Kollégium

szolnok.hu

2018.11.20. 13:48

Egy újabb intézmény felújításának örülhetnek a szolnoki diákok, ezúttal a Szolnok Városi Kollégium Bán Úti Kollégiuma szépült meg több mint 82 millió forintos európai uniós támogatásból.

Hirdetés

A beruházás során harmincnégy lakószobát és három vizesblokkot modernizáltak, ez utóbbiak akadálymentesítése is megtörtént. A tanulószobákba új padlóburkolat, beépített szekrények, radiátorok, akadálymentes ajtók kerültek.

A fejlesztés révén egy olyan minőségi és befogadó oktatási környezet jött létre, ahol a diákok a modern kor elvárásainak megfelelő nevelésben-oktatásban részesülhetnek. A projekt nemcsak a diákok életét befolyásolja pozitívan, de a pedagógusok számára is megteremti a méltányos nevelés-oktatás feltételeit.

Szalay Ferenc polgármester az átadáson hangsúlyozta, hogy folyamatosan napirenden van a városban az oktatási-nevelési intézmények fejlesztése, de ezen kívül is számos olyan intézkedése van a városnak, amely a fiatalokat segíti. Példaként említette a Szolnok Hazavár programot, míg a Szülői Fórum a szülőknek nyújt segítséget a nevelés számos kérdése terén. A cél az, hogy a szolnoki fiatalok érezzék, ez a város számít rájuk, megbecsüli és tanulmányaik évgeztéve lis visszavárja őket.

A városi kollégium mellett a Szolnoki Tankerületi Központnak több intézménye is megújult a közelmúltban: a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc AMI 55 millió forintból, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 20 millió forintból, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 28 millió forintból, míg a Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI 95 millió forintból szépült meg.

AktuálisSzolnokfelújításSzolnok Városi KollégiumBán Úti Kollégium