2024.04.24, Szerda
Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője Karcagon
jasz.katasztrofavedelem.hu - Fotós: Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester

Elkezdődött a tűzoltók országos vetélkedője Karcagon

jasz.katasztrofavedelem.hu

2019.08.28. 10:00

Augusztus huszonhatodikán kezdetét vette a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon. Négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban verseng azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége.

Hirdetés

A megméretés a hivatásos tűzoltók elméleti versenyével Karcagon kezdődött, ahol elsőként a csapatoknak tartottak eligazítást a szervezők. Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője, valamint Fülep Zoltán tű. ezredes, a BM OKF tűzoltósági főosztályának vezetője a biztonságos, szabályszerű versengésre hívta fel a résztvevők figyelmét. Az eligazítás keretében sorszámokat, illetve szituációkat sorsoltak a csapatok között, majd a hivatásos gépjárművezetők KRESZ-tesztjével, valamint az irányító és beosztott tűzoltók elméleti feladatlapjának kitöltésével kezdetét vette a vetélkedő.
                     
A következő három napban a hivatásos tűzoltók két egyéni és egy csapatkategóriában versengenek majd Karcagon és Kunmadarason, az önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók pedig csapatban mutathatják meg, érdemesek arra, hogy az ország szakmailag legjobb egységének nevezhessék magukat.

Galéria

AktuálisKarcagJász-Nagykun-Szolnok megyetűzoltóXII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő