2024.03.29, Péntek

Indulhatnak a fejlesztések a szolnoki kórházban

iszolnok.hu

2017.01.06. 10:17

A világítóberendések cseréjétől az autóvásárláson át az endoszkópos eszközpark bővítéséig terveztek.

Hirdetés

Szakmai és működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósításához nyert pályázatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, a projekt költségvetése csaknem 31 millió forint. A fejlesztések az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatásáról szóló 388/2016. (XII.2.) Korm. Rendelet szerinti működési támogatásból valósulnak meg.

 

A pályázat keretében az intézmény 408 ágyas épületében a több mint 30 éves, hagyományos fénycsöves armatúrákat korszerű LED paneles fényforrásokra cserélik ki. Ezáltal nemcsak a villamosenergia felhasználása csökken, hanem a fényforrások karbantartási és anyagköltségei is. A fejlesztés során az ideggyógyászati, a pszichiátriai, a krónikus belgyógyászati, az ápolási osztályon, a gyermek ideggondozóban valamint a laboratóriumban újulnak meg a világító berendezések.

 

A kórház gépjármű parkjából 3 gépkocsit újra cserélnek. Az intézmény jelenleg 9 gépkocsival rendelkezik, ebből 6 hat életkora meghaladja a 10 évet, ezért azok karbantartási, javítási költségei jelentősen megterhelik a költségvetést.

 

A fejlesztés további részeként cystoscopokat szereznek be. A fejlesztés célja, hogy évi 17 ezres betegforgalmat lebonyolító urológiai járóbeteg-szakrendelő endoszkópos eszközparkját bővítsék. Végül a kórházi központi laborja részére egy új, hűthető, álló centrifugát vásárolnak, ahol naponta 800-1000 darab vérmintát centrifugálnak.

GazdaságSzolnokegészségügyJász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetkorházfejlesztés