2024.03.28, Csütörtök

Megjelent a Rongyszőnyeg zenekar első lemeze

martfu.hu

2016.11.20. 13:17

Fellegajtó- különös, és sokat ígérő cím, épp olyan különös és épp olyan sokat ígérő, mint maga a Rongyszőnyeg zenekar, melynek martfűi tagjai ezt a címet adták 2016 nyarán felvett első lemezüknek.

Hirdetés

A közel 10 éve együtt zenélő baráti társaság életében még számukra is meglepő új irányt hozott a Fellegajtó, hisz megjelenése óta kellemes esti programok fellépőiként hamar a martfűi zenei élet középpontjába kerültek. Hírük a környező településekre is egyre többször hívja őket koncertezni, sőt egy francia turnét is maguk mögött tudhatnak. 

 

Zenéjük, dalaik és ők maguk is a sokféleségből táplálkozva szolgálnak ékes bizonyítékul arra, hogyan születhet valami új, és kivételesen egyedi a zenében.

A zenekar tagjai Székácsné Tálas Gabriella, Papp Gergő, Balázs Árpád, Nagy Fanni és Czene Dávid a martfűi középiskola zenés irodalmi műsoraiban kezdtek együtt zenélni.

-       Biztos vagyok benne, hogy az égiek fonták- szőtték aképpen a szálakat, hogy mi öten összetalálkozzunk – meséli zenekarukról Székácsné Tálas Gabika. -   A siker titka az összhang, az összeadódott energiák, a kölcsönös tisztelet, szeretet, az áldott pillanatok. Mindannyiunkban más értékek rejlenek, s ezek az értékek összeadódnak, így születik valami, ami, tapasztalásaink szerint, tetszik, örömet okoz másoknak is.

-       A lemezen hallható dalok között három saját dal szerepel, melynek alapja három népdal. Az autentikus népdalokat Gergő gondolta újra, írt hozzájuk kíséretet, így lett sajátos, egyedi stílusú. Három megzenésített verset Sebő Ferenctől vettünk kölcsön. Ezek alapjául a magyar népzene mellett szomszédos országok népzenéje is szolgált, de a fiúk, - Gergő és Árpi - új ruhába öltöztették őket, így lettek ezek is „rongyszőnyegesek”. A stílus a fiúk szakértő meghatározása szerint: akusztikus, new wave, dallamos stoner-grunge newmetal elemekkel- mondta el Gabika, akit a lemez sikerének ízéről is kérdeztem: - A sikert még kóstolgatjuk, számomra ez egy eddig ismeretlen élmény. Erőt adó a hozzáértők pozitív, lelkesedő visszajelzése. Nagy élmény kézben tartani valamit, amit mi alkottunk.

 

Terveik, céljaik között a rongyszőnyeg zenekar tagjai további koncertekről mesélnek, és egy következő, már a második lemezük készítéséről is, melyen már kizárólag saját számaikat hallhatjuk.

 

Helyi hírekMartfűRongyszőnyeg zenekar