2024.06.13, Csütörtök
Kiváló testnevelőket díjaztak
Szabó István facebook

Kiváló testnevelőket díjaztak

mti

2017.01.20. 10:26

A Magyar Diáksport Szövetség díjátadó ünnepségén Sárfalvai Péter helyettes államtitkár és Balogh Gábor az MDSZ elnöke Jász-Nagykun-Szolnok Megye legeredményesebb testnevelője kitüntetésben részesítette Török Judit tanárnőt a Széchenyi Gimnázium pedagógusát. Sportszerűségi Fair Play díjjal ismerték el a szolnoki Szegő Gábor (Belvárosi) Általános Iskola testnevelőjének Milusné Orvos Anita munkáját.

 

A Magyar Tudományos Akadémia épületében megtartott ünnepségen Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az utánpótlássport legfontosabb alappillére a diáksport.
"Tavaly 270 ezren indultak a szövetség versenyein, a mindennapos testnevelésnek köszönhetően pedig több mint egymillió gyermek mozog naponta" - emlékeztetett Sárfalvi Péter, külön üdvözölve az idén 30 éves diákolimpiai mozgalmat.

 

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke felidézte, hogy szeptemberben a húsz EU-tagállamot érintő Európai Diáksport Nap programjain másfél millió gyermek vett részt.
"Idén állami segítséggel készülünk a jubileumi, 30. diákolimpiára, az országos döntőnek Debrecen ad otthont júniusban, hat sportágban mintegy 1500 gyerek részvételével" - jelentette ki az MDSZ vezetője.    

 

Ezután Sárfalvi Péter és Balogh Gábor elismerő okleveleket és plaketteket adott át a diákolimpiákon legsikeresebben szerepelt iskolák képviselőinek. Az MDSZ összesen 5 millió forintot osztott szét, megjutalmazva 15 iskolát, 20 testnevelő tanárt és három rendezvényszervezőt.    

 

Az általános iskolák között a tavaly második Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola volt a legeredményesebb, megelőzve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolát, valamint a Budapest XVII. Kerületi Kossuth Lajos Általános Iskolát.

A középiskolák versenyében a Budapest VI. Kerületi Kölcsey Ferenc Gimnázium lett az első, a Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium a második, a veszprémi Vetési Albert Gimnázium pedig a harmadik.

 

Szintén elismerésben részesítették a 19 megye, valamint Budapest legeredményesebb testnevelő tanárát, valamint díjat kaptak a legjobb diákolimpiai rendezvények szervezői is.

Helyi hírekSzolnokJász-Nagykun-Szolnok megyeDiákolimpiatestnevelő