2024.04.25, Csütörtök
Ergométeres bajnokságot szerveztek tűzoltóknak Szolnokon

Ergométeres bajnokságot szerveztek tűzoltóknak Szolnokon

katasztrofavedelem.hu

2017.03.08. 09:14

Ezer métert kellett leküzdeniük azoknak az evezősöknek, akik neveztek a IX. Katasztrófavédelmi Ergométeres Országos Bajnokságra az első márciusi hétvégén. A verseny immár hagyományos helyszínére, a szolnoki tűzoltóság sportcsarnokába érkezők közül azok is elfáradtak, akik csak nézték az „evezősök” erőfeszítéseit. 

Hirdetés

A versenyt Szabó Lajos c. tűzoltó őrnagy, valamint Kiss Attila tűzoltó őrnagy, sporttiszt nyitotta meg. Utóbbi biztatásképpen annyit mondott: a haladás iránya egyértelmű, a kart magunk felé húzzuk, a virtuális csónakot pedig a cél felé kormányozzuk. Akinek ez sikerül, máris megfejtette ennek a különleges sportszernek a titkát, és még erőnlétre is szert tesz, tehát mindenképpen nyer majd a részvétellel.
 
A kilencedik bajnokságra tizenöt csapat nevezett. Összesen hetvennyolcan feszültek az evezőkarnak a sportcsarnokban. Egyéni és csapatversenyszámokban lehetett indulni. Ahogy mondani szokás: tér és levegő mindenkinek, diadal már kevesebbeknek jutott.
 
A végső ranglista nem hozott nagy meglepetést, az eredményhirdetés során elhangzó nevek ismerősen csengettek. Valamennyi versenyző közül Bugyi Tibor szentesi tűzoltó bizonyult a legjobbnak, a női indulók között pedig Nagy Beáta, a főváros sportolója aratott babért.
 
A harminc év alatti korosztály férfi ergométeresei között szintén Bugyi Tibor szerezte meg az első helyezést. A harminc és negyven év közöttiek kategóriájában pedig Salga Zsolt jászberényi tűzoltó utasított maga mögé minden más versenyzőt. A negyven év felettiek csoportjában Papp János mezőtúri tűzoltó léphetett a dobogó legmagasabb fokára. A férfi csapatok közül ismételten a szlovákiai sportolóké vitte el a pálmát.
 
A legjobb magyar egységnek a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kettes csapata bizonyult. Idén először mérkőztek meg a „vegyes” csapatok, első helyen az Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság végzett.
 


Az első hat helyezett oklevelet vehetett át, a dobogósok érmeket, az első helyezettek pedig serleget vihettek haza – ezen felül az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ajándékcsomagját is megkapták, amelyeket dr. Rimóczi János tű. alezredes, humánszolgálat-vezető adott át. A legnépszerűbb ajándék pedig a bizottság nevezetes piros bögréje volt.
 
A versenyt az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatta.

Helyi hírekSzolnokKatasztrófavédelemErgométeres bajnokság