2024.04.20, Szombat

33 éve város Tiszafüred

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2017.07.07. 14:46

Az ünnepség keretében díjazták a közélet, a kultúra és az egészségügy kiemelkedő munkát végző szakembereit.

Hirdetés

Várossá nyilvánításának harmincharmadik évfordulóját ünnepelte a Tisza-tó legnagyobb települése, Tiszafüred. 

- Tiszafüred a térség kulturális, gazdasági és idegenforgalmi központja. Az elmúlt években elért eredmények tovább erősítik a város eme pozícióját - mondta köszöntőjében Kállai Mária kormánymegbízott. Méltatva a városvezetés munkáját felhívta a figyelmet az olyan országos hírű programokra, melyek középpontjában ott van Tiszafüred és a Tisza-tó. Említette a közeljövőben megrendezésre kerülő Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált és a Nemzeti Vágta tiszafüredi előfutamát, a Tisza-tavi Vágtát.

A területfejlesztési programban elnyert forrásoknak köszönhetően, több mint másfél milliárd forintot fordíthat fejlesztésre a Tisza-tó fővárosa - jelentette be a megyei kormányhivatal kormánymegbízottja.

A támogatási szerződések megkötésén már túl vagyunk, a pénzügyi forrás megérkezett az önkormányzat számlájára, jelenleg a tervezők dolgoznak - ismertette a városvezető, utalva a kormánymegbízott által említett fejlesztési lehetőségre.

Jövőre már szeretnének kész terveket bemutatni a lakosságnak, ezért gőzerővel folyik a munka. Az aktuális legfontosabb feladatnak az említett támogatás minél észszerűbb felhasználását jelölte meg, úgy fogalmazott: ez hosszútávon meghatározza a város helyzetét.

 

Az ünnepségen átadták a „Tiszafüred Város Egészségügyi és Szociális Szolgálatáért”, „Tiszafüred Város Közbiztonságáért” elismerő címeket, valamint a „Tiszafüredért” kitüntető díjat és a Polgármesteri elismeréseket. A városnapi megemlékezéssel kezdetét vette a Tisza-tó legnagyobb nyári rendezvénye, az idei Tiszafüredi Halasnapok programsorozata.

Helyi hírekTiszafüredJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal