2024.03.29, Péntek
Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek

Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek

szolnok.hu

2019.01.22. 09:10

„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

Hirdetés

Szent-Györgyi Albert idézete rámutat arra, hogy a sport értékteremtő hatása nemcsak a pályán, a testi nevelésben, hanem a hétköznapokban és egész személyiségünkre vonatkozóan érvényesül, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. Ezt vallja Szolnok város önkormányzata is. Ennek kapcsán évek óta megrendezi az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepséget, ahol köszönti az olimpiai sportágakban legeredményesebb sportolókat, felkészítőiket, valamint az elmúlt tanévben legjobban teljesítő iskolákat, egyesületeket. Szakítva a hagyományokkal ebben az évben nem csak az olimpiai sportágak versenyzői részesültek díjazásban.

A jelenlévők példaképek számunkra és közösségük számára. Ők azok, akiknek köszönhetőn városunk kiváló helyet foglal el az országos sportéletben! – hangzott el Szalay Ferenc polgármester beszédében. Mint mondta, a város sokat tesz azért, hogy minél több és minél színvonalasabb lehetőséget biztosítson a sportolni vágyóknak. A város első embere köszönetet mondott a mecénásoknak és a támogatóknak, valamint a Szolnoki Sportcentrumnak is.

Szalay Ferenc szólt a folyamatban lévő fejlesztésekről. Kiemelte, hogy a Véső Úti Atlétikai Centrum, a Tiszaligeti Fürdő és a MÁV Strand számos sportágban újabb szintre emeli majd az elérhető sportolási lehetőségeket Szolnokon.

Az ünnepségen Simon Panna Boglárka, az Operettszínház művészének előadását követően adta át Szalay Ferenc az elismeréseket.

·       Az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik:

o   Szolnoki Kajak-Kenu Klub

o   Tisza Evezős Egylet

o   Szolnok MÁV Sportegyesület

o   Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.

o   Szolnoki Vízilabda Sport Club, Szolnoki Olaj KK.

 

·       A „nem olimpiai sportágak” bajnokai és felkészítőik:

o   Szoldance Táncsport Egyesület

o   Fight Club Szolnok

o    New Top Talent Sportegyesület

o   Szolnoki Baglyok Darts Club

o   Hargitai Racing

o   Pelikán Sportegyesület

o   Megtorló Karok Szolnok Szkander Egyesület

o   Magyar Honvédség Ejtőernyős Alakulata

o   Full-Contact Szolnoki Sportegyesület

o   Szolnoki MÁV Lövészklub

A diákolimpiai bajnokok köszöntését február első felében rendezik.

Helyi hírekSzolnoksport