2024.04.20, Szombat
Rangos elismeréseket adtak át Szolnok napján
Fotók: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

Rangos elismeréseket adtak át Szolnok napján

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2022.09.03. 10:00

Szeptember elsején, Szolnok város napján adják át a település legrangosabb díjait. 2022-ben Szolnok Város Díszpolgára Balázs Péter, Dr. Herczeg Béla, Shihan Furkó Kálmán (posztumusz) lett.

Hirdetés

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a Millennium évében alapította meg a Szolnok Díszpolgára címet. A kitüntető cím annak az országos, illetve nemzetközi hírnévre, megbecsülésre szert tett szolnoki kötődésű, magyar vagy külföldi állampolgárnak adható, aki az egyetemes emberi kultúra gazdagítása, az emberek közötti megértés, a tudományos, technikai, gazdasági fejlődés érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett, s aki e cím viselésével Szolnok jó hírnevét a város és az ország határain túl öregbíti - olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal honlapján. 
 

 

 

Díszpolgári címet vehetett át Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Szigligeti Színház korábbi direktora és dr. Herczeg Béla. Posztumusz Szolnok Díszpolgára kitüntető címet adományoztak Shihan Furkó Kálmánnak.

Az eseményen Ezüst Pelikán Díjak, Miniszteri Elismerő Oklevelek, Gróf Szapáry Gyula-díjak és a Kátay Endre-díj átadására is sor került. Az Aba-Novák Agórában tartott ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főispán gratulált a kitüntetetteknek.

 

 

A díjátadót a Tisza Táncegyüttes, Mága Jennifer, Molnár László Jászai Mari díjas színművész, Dósa Mátyás színművész, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, a Szolnoki Kodály Kórus és a Szolnoki Szimfonikusok műsorszámai színesítették.

 

Helyi hírek SzolnokSzolnok Város napjaelismerésSzolnok Város Díszpolgára