2024.04.29, Hétfő
Fókuszban a család: filmvetítés és pódiumbeszélgetés járta körül a témát
Kép: info.szolnok.hu

Fókuszban a család: filmvetítés és pódiumbeszélgetés járta körül a témát

info.szolnok.hu

2024.01.21. 10:00

Családügyi Ankétot rendeztek csütörtökön a TISZApART Moziban, ahol levetítették a „Professzor Kopp Mária” című dokumentumfilmet, ezt követően pedig pódiumbeszélgetést tartottak. A beszélgetés résztvevői között foglalt helyet Szalay Ferenc polgármester is, aki az önkormányzat családbarát intézkedéseit ismertette a témához kapcsolódóan.

Hirdetés

Az ankétot azzal a céllal szervezték, hogy ráirányítsák a figyelmet a családi értékekre, bemutassák Szolnok és Magyarország családbarát intézkedéseit, illetve ismetessék a civil, az egyházi, az önkormányzati és a vállalati szféra családbarát lehetőségeit - olvasható Szolnok városi honlapján.

A pódiumbeszélgetés résztvevői dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester, Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke, Skrabski Fruzsina a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke, dokumentumfilmes, Kopp Mária lánya, Győri Péter Benjámin, az Ökumenikus Lelkészkör elnöke, Gál István, a a BI-KA Logisztikai Kft. képzési és fejlesztési specialistája és dr. Nagyné Varga Ilona, a Civil Tanács elnöke voltak.

Szalay Ferenc polgármester a város önkormányzatának családügyi intézkedéseit ismertette. Hangsúlyozta: Szolnok önkormányzatának kiemelten fontos a megyeszékhelyen élő családok támogatása.

A város 2017 óta működteti „Családbarát Szolnok” programját, melynek célja az integrált család-, gyermek-, és idősbarát környezet kialakítása, a családok törekvéseinek megerősítése, egészséges működésének elősegítése, szocializációs funkciójának kihangosítása. Mind a belső (munkatársak felé irányuló), mind a külső kommunikációban kifejezésre kerül a város és a szolnoki családok kapcsolata, összetartozása, a „család, mint érték” szemlélet kihangosítása.

Helyi hírekTiszaPart Mozi SzolnokCsaládügyi Ankét